Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 29 april 2007

Enquête wijkplan Oud Velp-Zuid (2)

Onderstaand de reactie van de heer Blumink, co-voorzitter van het Wijkplatform Velp-Zuid, op mijn voorstel voor een enquête en het maken van een wijkplan in verband met de komende herstructurering van Oud Velp-Zuid.
Zie ook mijn open brief: Enquête wijkplan Oud Velp-Zuid (20 april verderop in de weblog)
-----------------------------------------------------------------------------------
Velp, donderdag 26 april ’07

Geachte heer Kooijmans,

Allereerst hartelijk dank voor deze gratis reclame, we zijn als wijkplatform altijd blij met publicatie, in uw open brief in het streekjournaal van afgelopen woensdag 25-4-2007, heeft u na een opsomming van een aantal zaken ons de vraag gesteld om te reageren en ook wanneer we willen reageren, welnu, hierbij mijn reactie, ik zal eerst beginnen met met even voor te stellen, mijn naam is Henny Blumink en ben één van de twee voorzitters van het wijkplatform Velp-Zuid, vandaag heb ik even contact gehad met de andere voorzitter, dhr. Guus Dicker. Hieronder een korte reactie op uw brief.


Als eerste reactie kwam uw brief me nogal negatief over, u beschrijft een aantal punten waarvan u denkt dat wij als wijkplatform niet of slecht op de hoogte zijn, dit is uiteraard een aanname van u, tevens verondersteld u dat wij als makke schapen achter de Gemeente en woning coorporatie Vivare aanlopen, ook dit is een aanname die berust op geen of onvoldoende informatie, ik ben sowieso benieuwd naar uw bronnen, maar goed, na wat denk werk en een nacht slapen ben ik de volgende mening toebedeeld.

• Project Elsweiden, wij lopen niet mee, maar dit was ons eerste grote project waarbij wij als initiator van de klankbordgroep van omwonenden zeker een grote bijdrage hebben gehad in de ontwikkeling van het gebied, wij kregen als klankbordgroep voldoende ruimte en mogelijkheden om mee te denken en te beslissen over tal van zaken aangaande de inrichting en het aantal woningen, ook over de vorm en de hoogte konden we mee beslissen. Binnen het wijkplatform bestaat er nog steeds een commissie Elsweiden, zij blijven de gang van zaken uiteraard naulettend volgen.
• Project Larenstein, wij hebben vanuit het wijkplatform ook hier gezorgd voor de samenstelling van een klankbordgroep die bestaat uit een aantal bewoners van de Laarweg / Larensteinselaan, zij worden bijgestaan door één van onze commissieleden.
• Project Waterstraat / hoek Elzenstraat, bij het presenteren van de plannen van Portaal voor het maken van een wooneenheid voor minimaal 20 bewoners, hebben we ook hier het voortouw getrokken in de vorming van de klankbord groep, deze groep bestaat uit een aantal mensen van de Waterstraat en van de Elzenstraat, zij worden wederom ondersteund door één van onze leden.
• Vanuit andere commissies houden wij Vivare, Justitie en Gemeente scherp door regelmatig de juiste vragen te stellen , want wij vinden dat wij als reactie een actie mogen verwachten, ook hier hebben we voorbeelden van, denkt u hierbij aan de verkeersproblematiek rond de Ijsselstraat.

Uit bovenstaande punten blijkt al dat wij niet alleen achterover leunen maar zeer zeker ook als initiator optreden, en waar mogelijk samen met betrokken bewoners een klankbordgroep samenstellen zodat wij als volwaardig gesprekspartner kunnen en mogen meepraten.

Als extra punt zou ik u nog iets willen vertellen over de herstructurering, u veronderstelling is dat wij maar afwachten, maar het tegendeel is waar, een aantal van onze leden die zich hebben gevormd in de commissie Vivare hebben de afgelopen weken / maanden, samen met Vivare en Gemeente gebogen over de herstructurering van de wijk, zij zijn daarvoor vertrokken naar een lokatie zodat zij in workshop achtige omgeving konden brainstormen over de toekomst van de wijk, er is hier een uitgebreid rapport over geschreven deze is zelfs besproken in de raad, en de naam van onze wijkplatform leden is meerdere malen in genoemd.

Om een slot te maken aan deze reactie, Uw voorstel voor het maken van een wijkplan is zeker niet verkeerd, streker nog, het is zeker ook een mooi gereedschap naar gemeente, Vivare en andere partijen om de bewuste vinger aan de pols te houden, dat een enquete daaraan ten grondslag ligt zou uiteraard mooi zijn, dus wil ik u uitnodigen voor een gesprek met een aantal van onze leden, persoonlijk denk ik aan de leden van het dagelijks bestuur of leden van de commissie Vivare, zij houden zich bezig met de herstructurering van Velp-Zuid. Op deze bijeenkomst kunnen we samen kijken naar het feit of deze reactie voldoende is/was en wellicht kunnen wij u bereid vinden voor het maken van de door u voorgestelde enquete, mocht u daar natuurlijk tijd voor kunnen maken.

Via ons secretariaat kunt u een afspraak plannen met ons, daarnaasr hebben wij binnenkort weer een vergadering en wellicht kunnen wij u daarvoor nog een uitnodiging sturen. Ik hoop dat deze reactie voldoet aan uw gestelde vragen, mocht u meer willen weten of nog eens van gedachte te willen wisselen, kunt u me altijd bellen en of mailen.

Namens wijkplatform Velp-Zuid,
Henny Blumink, voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten