Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 19 mei 2007

Innoforte - Oproep aan de SP

In reactie op mijn artikel "Welterusten" heeft een SP-lid bijgaande brief geschreven aan mevrouw Schaap, fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad. Deze brief is ook te lezen via Reacties onder het artikel maar omdat ik vind dat deze reactie het verdient beter zichtbaar te zijn plaats ik de brief als hoofdartikel op de blog. Hopelijk pikt de SP het nu wel op.
Kom op SP, doe er wat aan! Misschien kunnen we zelfs samen iets doen.
De bijdrage is afkomstig van een anoniem SP-lid.


Geachte mevrouw Schaap, beste Liesbeth,

Ik richt mij tot u als lid van de SP dat sterk is begaan met het lot van de bewoners en personeelsleden van de Stichting Innoforte in Velp.

Mij is bekend dat deze week in de gemeenteraad gesproken is over o.a. Casa Intermezzo met in het verlengde daarvan de slechte personeelsverhoudingen tussen de raad van bestuur, directie en een groot deel van de medewerkers. Mag ik u hiervoor verwijzen naar een weblog (http://innoforte.punt.nl/) dat in 2006 door sympathisanten van de medewerkers in de lucht is gebracht. De verhalen over intimidatie en slecht management die daar worden verteld tarten iedere verbeelding.

Ik heb van zeer nabij meegemaakt hoe een van de teamleiders en een locatiemanager volledig kapot werden gemaakt en uiteindelijk werden ontslagen. Dit zijn mensen met een groot hart voor de bewoners, maar wel kritisch en dat kan en mag binnen Innoforte absoluut niet.
Ik weet dat er namens de medewerkers contact is geweest met de afdeling Rheden.

De heer Theo Kooijmans besteedt op zijn weblog ruim aandacht aan deze problematiek. "De politiek" in Rheden is blijkens zijn laatste bijdrage (http://politiekrheden.blogspot.com/2007/05/welterusten.html) niet echt geïnteresseerd in hetgeen bij Innoforte gaande is.

Mag ik u verzoeken om eens in deze zaak te duiken? Indien u dat wilt kan ik u - als relatieve buitenstaander - in contact brengen met een aantal mensen die hun verhaal willen en durven te vertellen. Het is hoog tijd dat deze beerput eens flink wordt uitgemest, want de zorg voor honderden mensen staat op het spel door het slechte management (vriendjespolitiek is een van de minst slechte zaken in deze) binnen Innoforte.

Vliegen afvangen

Piet Wubs van Gemeentebelangen had afgelopen dinsdag aangekondigd vragen te stellen over Casa Intermezzo en Innoforte. Dit naar aanleiding van mijn brief aan de gemeenteraad hierover.
De manier waarop de vragen aan de orde kwamen was minder fraai. Piet Wubs treft overigens geen enkele blaam. En ik ben hem dankbaar dat hij de vragen wilde stellen.

Vliegen afvangen is een populaire bezigheid onder politici.
De SP lust er blijkbaar wel pap van en Piet Wubs en ik waren het slachtoffer.
Een raadslid van de SP was Piet voor en vroeg hoe het zat met de ontheffingstermijn van Casa Intermezzo.

Bovendien “vergat” dit gestaalde kader ook nog eens, zelfs nadat Piet Wubs hem daaraan had herinnerd, zijn bron (mij en mijn brief dus) te vermelden. Hij deed net alsof ie alles zelf had uitgevonden en bedacht.

Kortom een minderwaardig staaltje van politiek bedrijven.
Ik vergeet de naam van deze held van het volk niet. De naam noemen doe ik hier echter ook niet. Dat zou te veel eer zijn.

Zoals bekend is Gemeentebelangen geen vriend van mij. Ik vind dat zij gebakken lucht verkopen. Evenals de SP trouwens.

Maar dit had Piet Wubs niet verdiend. En de credits gaan dan ook volledig naar hem.

Volgende keer beter Piet!

Ga zo door. Misschien wordt het ooit nog wat tussen ons.

P.S. Nu ik erover nadenk. Heb ik nog wel vrienden in de raad?

Timmerman Tom

Tom Couwenhoven van de PvdA was afgelopen dinsdagavond voorzitter van de informatie-avond van de gemeenteraad. Vooraf had ik gevraagd in te mogen spreken. Dat werd geweigerd op grond van de regels. Mijn zorg over de overschrijding van de vijfjaarstermijn voor Casa Intermezzo deed Tom af met: “De kwestie van de 5 jaars termijn is denk voldoende afgetimmerd.” (Tom - het woordje “ik” ontbreekt)

Dat aftimmeren van Tom viel flink tegen. De vijf-jaarstermijn bleek nogal te kieren

Uitvoerder Wilschut (van hetzelfde klussenbedrijf PvdA) zette de vijf-jaarstermijn op losse schroeven. Hij gooide daarme de deur open voor het uitwonen van de Casa door broeder Innoforte.

Wat tocht het hier toch.

Ga nooit in zee met Timmerman Tom!

Casa Intermezzo en Jan Jansen - Reactie artikel Gelderlander - 19 mei

Bijgaand mijn reactie op het artikel in de Gelderlander van 19 mei door journalist Eric Wijnacker. Ik zal, zodra dit artikel op de website van de Gelderlander beschikbaar is, een link in de linkerkolom toevoegen.

Casa Intermezzo en de vijf-jaarstermijn

In de Gelderlander van zaterdag 19 mei zegt de Rhedense wethouder Jansen van Volksgezondheid over de ontheffing van vijf jaar voor het gebouw Casa Intermezzo: “Wij hebben die termijn van vijf jaar afgesproken. Dat het materiaal nog niet is afgeschreven doet daar niets aan af”.

Dat wijkt toch echt af van de uitspraken van zijn collega, wethouder Jan Bart Wilschut van Ruimte Ordening. Die zei dat hij niet van plan is “oudjes”uit te zetten als zij bij het eindigen van de termijn nog in de Casa verblijven.

Natuurlijk wil geen zinnig mens “oudjes” uitzetten. Maar met deze uitspraak geef je wel een vrijbrief aan Innoforte, de eigenaar van Casa Intermezzo. Innoforte kan hiermee de termijn ruimschoots overschrijden. Ze hoeft alleen te zorgen dat de Casa bewoond is bij het verstrijken van de ontheffingstermijn. Ook als deze bewoners daar nog lange tijd moeten verblijven.

Ik zeg dat niet zomaar. Eerder dacht ik dat Innoforte de tijd had tot november 2011. Het bestuur van de Ulenpas heeft deze week besloten openheid van zaken te geven. De gemeente heeft aan vertegenwoordigers van de Ulenpas, bij monde van wethouder Wilschut, toegezegd bestuursdwang te zullen toepassen als het terrein op 14 november 2010 nog niet is hersteld. U leest het goed. Innoforte heeft dus nog maximaal drie-en-een-half jaar de tijd om alle plannen uit te voeren en het terrein te herstellen.

Innoforte heeft gezegd er een strakke militaire planning op na houden.
Volgens deze planning vertrekken de bewoners van ’t Jagthuis in september 2007 uit de tijdelijke voorziening, de bewoners van Oosterwolde in februari 2008 en de zusters van Insula Dei in juni 2008. .Na een tussentijdse verbouwing betrekken de bewoners van Regina Pacis en het Lorentzhuis in juli 2008 de Casa.

Klopt deze planning nog steeds? Liggen de plannen voor Regina Pacis en Lorentzhuis nog op schema? Gemeente en Innoforte kunnen voorkomen dat de eerder geschetste situatie ontstaat. Daarvoor zijn maatregelen nodig. Dus plannen, bijsturen en bijtijds alternatieven ontwikkelen. Regeren is nog steeds vooruitzien.

Helaas brengt wethouder Wilschut weer de “oudjes” in stelling. Hiermee wordt elke oppositie de kop ingedrukt. Dat heeft eerder een aantal bewoners van de Ulenpas kopschuw gemaakt.
Nogmaals, het ging en het gaat niet om de bewoners van de Casa maar om de massieve aanwezigheid van het gebouw op die specifieke plek die de leefomgeving van de bewoners van de Ulenpas ernstig aantast.

Wie moeten we nu geloven? Jansen, Wilschut of Cools? Worden we bedolven onder des-informatie? Geef nu eens echt duidelijkheid!

Inmiddels gaat het ook over geloofwaardigheid en vertrouwen. Wat zijn alle toezeggingen waard? Wethouder Wilschut weet dat heel goed. En dhr Cools van Innoforte ook!

Theo Kooijmans, Velp, 19 mei 2006