Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 4 juni 2007

Innoforte breekt met Broeckerhave

Naar aanleiding van signalen uit Broeckerhave heb ik Ed Cools om uitleg gevraagd. Bewoners van Broeckerhave klagen dat de servicekosten te hoog zijn.
Ed Cools meldt daarover dat Innoforte zorgvuldig met de servicekosten omgaat en voortdurend probeert om deze kosten te drukken.
Twee jaar geleden kregen de bewoners zelfs € 150,- terug.

Tot voor kort was er een slaapwacht aanwezig. Deze kostte € 30.000,- per jaar.
Dit was niet alleen veel geld maar daarnaast kon deze slaapwacht ook niet echt veel uitrichten als er iets ernstigs aan de hand was.
Daarom is deze slaapwacht afgeschaft. De bewoners kunnen zich nu aansluiten bij het alarmeringssysteem van Innoforte. Dit is geheel vrijwillig. U en ik kunnen ons daar ook op laten aansluiten.

Innoforte voert nu nog het beheer over Broeckerhave. Per 1 juli trekt Innoforte zich echter terug. Eigenaar AZL uit Heerlen neemt het beheer zelf weer over. Bewoners kunnen natuurlijk wel diensten blijven afnemen van Innoforte.

De nieuwbouw van Oosterwolde wordt eind 2007 opgeleverd. Ed Cools geeft aan dat de oorspronkelijke bewoners allen zullen terugkeren.

De bouw van het Lorentzhuis kwam ook aan de orde.
Het Lorentzhuis krijgt meerdere functies. Een en ander zal samen met Vivare en de gemeente worden uitgewerkt.
Naast een verzorgingshuis komt er ook een verpleeghuisfunctie voor mensen met dementie of andere beperkingen. Daarnaast krijgt het Lorentzhuis een buurtfunctie en kan ook dagbehandeling worden geboden.
Er zijn nog geen uitgewerkte plannen maar de verwachting is dat eind 2008 de bouw kan starten. Er wordt een oprolscenario toegepast. Daarbij blijft telkens een deel van het gebouw bewoonbaar. Daarnaast is er een opnamestop afgekondigd.

(eind 2008 komt een deel van de Casa vrij. Het lijkt me aannemelijk dat Innoforte daar gebruik van maakt. Bij bovenstaand scenario kan en moet het gebruik van de Casa Intermezzo beperkt blijven tot de ontheffingstermijn}