Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 10 juni 2007

Actie van Kooijmans reactie op NVU-mars

Artikel (e-paper) Gelderlander door Eric Wijnacker

Donderdag, 7 juni 2007 - RHEDEN - Velpenaar Theo Kooijmans gaat zaterdag 16 juni in Rheden demonstreren voor democratie en vrijheid.

"Ik hoop dat veel mensen meelopen, maar al loop ik alleen, dit signaal wil ik afgeven."

Deze week deed het oud-raadslid van Leefbaar Rheden een klemmend beroep op gemeenteraadsleden om met hem mee te lopen, als reactie op de treurmars van de NVU van afgelopen zaterdag.

Kooijmans voelt zich gesterkt omdat zaterdag zo'n honderdvijftig toeschouwers hun afkeuring over de treurmars, voor Rost van Tonningen, lieten blijken. "Daarom wil ik juist in Rheden een demonstratie organiseren."

Juist vanwege het thema 'democratie' was Kooijmans naar de raadsvergadering getogen om medestanders te vinden. " Juist samen met u. Nodig ook de landelijke en provinciale kopstukken van uw partijen uit. We zijn en blijven in de basis allemaal democraten in hart en nieren."

Maar zijn ex-collega's reageerden niet erg enthousiast. Hein de Gooijer (CDA) onderstreepte dat de raad elke week al in het gemeentehuis demonstreert voor de democratie.

Ook de PvdA had redenen om niet mee te demonstreren. En die lagen juist in de loftuitingen van Kooijmans aan het adres van burgemeester Petra van Wingerden over de wijze waarop zij de begrafenis en de treurmars rond Rost van Tonningen heeft begeleid.