Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 24 juni 2007

Casa Intermezzo - 1 augustus nadert

Het is nog geen koek en ei tussen Innoforte en Insula Dei. Innoforte probeert onder de door de rechter opgelegde verplichting uit te komen om thermostaten in de kamers van de bewoners te plaatsen.

Wethouder Jan Jansen wast zijn handen in onschuld. De inspectie voor de volksgezondheid heeft immers geen klachten ontvangen over de klimaatbeheersing in Casa Intermezzo en het systeem voldoet aan de wensen. Er wordt niet bij gezegd aan wiens wensen de klimaatbeheersing voldoet. In ieder geval niet aan de wensen van de bewoners van Insula Deï.

Het vonnis van de rechter was duidelijk. Innoforte moet uiterlijk op 1 augustus een afdoende oplossing hebben gerealiseerd voor te hoge temperaturen in de gangen, voor de harde rukwinden die door de buitenluchtroosters naar binnen dringen en voor de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door het dichtslaan van de buitenluchtkleppen. En Innoforte moet thermostaten en lexaankappen installeren in de door Insula Dei gehuurde kamers.

Innoforte wil de temperatuur centraal regelen en geen thermostaten in de kamers. Een goed klimaatbeheersinsysteem dat individueel ingesteld kan worden is natuurlijk ingewikkelder dan een centraal gestuurd systeem. Dat kost natuurlijk een bom duiten Ed Cools legt het ontbreken van klachten bij de inspectie dan ook uit uit als steun in de rug en gaat in hoger beroep.

De inspectie is blijkbaar een inerte organsiatie die niet actief haar verant-woordelijkheid voor de volksgezondheid neemt maar alleen uit de ruststand komt door prikkels van buiten.

Het conflict moet niet de kant opgaan van eindeloze procedures en spitsvondigheden. Het gaat om het welzijn van de bewoners van de Casa.
Maar ik raad Insula Deï aan om de klachten van de bewoners te inventariseren, goed te documenteren en bij de inspectie neer te leggen. Dan kan dat niet meer tegen ze gebruikt worden.
En de inspectie heeft ook weer wat te doen.