Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 26 juni 2007

Rheden Bestrating: nieuw bedrijfsongeval

Het betrekken van de burgers bij plannen gaat de gemeente steeds moeilijker af. Nu is er weer een bedrijfsongeval bij Rheden Bestrating. De gemeente heeft niet gereageerd op een brief die 49 omwonenden voorafgaand aan de de startnotitie over Rheden Bestrating aan de gemeente hebben gestuurd. En deze 49 mensen zijn terecht boos.

De gemeente wil een klankbordgroep instellen van maximaal 10 vertegenwoordigers. Nou, deze 49 briefschrijvers bedanken alvast voor de eer. En terecht, als je niet eens het fatsoen kunt opbrangen om deze mensen op tijd een een antwoord op hun vragen te geven dan kun je ook niet verwachten dat ze vol enthousiasme met de gemeente willen klankborden.

Zij vrezen straks voor voldongen feiten te worden gesteld en als excuus-Truus te worden ingezet voor de verkoop van de plannen aan de inwoners van Rheden. Dat soort zaken is al enkele keren eerder voorgekomen. Ik wijs maar even op de klankbordgroepen van Hart van Dieren die inmiddels zijn opgestapt.
De bende van 49 trapt hier niet in.

Betrokkenheid en draagvlak. Dode inhoudsloze bezweringen van dit gemeentebestuur.
die in een verplicht ritueel keer op keer worden herhaald.

Maar het wekt wel verwachtingen bij de burger. Voor een nieuw plan worden (vaak al in de eerste zinnen) betrokkenheid en draagvlak benadrukt. Informatiebijeenkomsten worden belegd en nieuwsbrieven worden uitgegeven.

Als er dan toch kritische opmerkingen worden geplaatst dan weet men in het gemeentehuis hier niet meer mee om te gaan en kruipt het gemeentebestuur in zijn schulp. De bewoners snappen het dan zogenaamd niet meer en vol verbazing vraagt men zich in het gemeenthuis af waarom de burgers de plannen niet mooi en passend vinden. Ja, ja, waar doen we het nog voor?

Zal ik jullie de toverspreuk nog ‘n keer verklappen:

VRAAG HET DE BURGER, AAN ALLE BELANGHEBBENDEN, VÓÓRDAT JULLIE MET UITGEWERKTE PLANEN KOMEN!!!!!!!

En doe er vervolgens wat goeds mee

Moeilijk hè?