Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 3 juli 2007

Nationaal Historisch Museum naar Riviersteen

De vestiging van het Nationaal Historisch Museum in Arnhem is een enorme opsteker voor de regio en voor de regionale politici. Hun lobby voor vestiging van het museum in Arnhem is uitstekend gelukt.

Paulien Krikke ligt al langer onder vuur voor haar functioneren in het algemeen en haar handelswijze in de politie-affaire Gelderland-Midden. En Clemens Cornielje heeft op zijn rapport over deze politie-affaire ook veel kritiek gekregen. Ze konden dus wel een succesje gebuiken.

Het inhoudelijke werk komt op naam van Jos Vaessen, de directeur van het Openluchtmuseum. Prima werk, Jos!

Hierbij dan ook de welgemeende felicitaties naar Paulien, Clemens en Jos!! Harstikke goed gedaan!.

Het museum staat er nog niet. En ik weet niet of er nog veel hobbels te overwinnen zijn. Ongetwijfeld zal er kritiek komen. En als er onverhoopt een kink in de kabel komt en er moet een alternatieve locatie gezocht worden dan heb ik er nog een in de aanbieding.

We hebben nog een prachtige plek in de gemeente Rheden: Riviersteen.

Het is maar een paar kilometer verderop, vrijwel bouwrijp en prachtig gelegen aan de traag meanderende IJssel. Bovendien hoeven er geen grote infrastructurele aanpassingen te worden uitgevoerd. De locatie is uitstekend bereikbaar via de A12 en de A348.
De plek leent zich uitstekend voor de bouw van een architectonisch hoogstandje. En dan is er nog genoeg plek voor ruime parkeervoorzieningenen. Scheelt tientallen miljoenen euro’s in de kosten die allemaal geïnvesteerd kunnen worden in het museum.

Clemens, Paulien en Jos: hou het in jullie achterhoofd.

Het Nationaal Historisch Museum naar Riviersteen!

Ik stem voor!!!!


PS: Clemens, die 95 miljoen die het rijk van de provincie Gelderland wil hebben. Kan daarvan niet een miljoentje of 40 worden bestemd voor Hart van Dieren? Dan kan daar de trein en het autoverkeer dieper en over een langere afstand onder de grond. Dan heb je een echt probleem opgelost en maak je heel veel mensen heel erg blij.