Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 5 juli 2007

God behoede Nederland

Nu zijn de PvdA en CU bewindslieden in het zoveelste kabinet Balkenende kennelijk helemaal van God los met de verdere versoepeling van het ontslagrecht. Een van de onderdelen daarvan is om de ontslagvergoeding aan een maximum van een jaarsalaris te binden. De werkgever mag daar ook nog een deel van de scholingskosten van aftrekken. Het zoveelste voorbeeld van de kloof tussen burger en politiek.

Het voorstel treft vooral de oudere werknemers. Zij zitten toch al in het verdomhoekje. Op je vijfenvijftigste eruit na jaren je beste krachten aan het bedrijf te hebben gegeven. Dan kun je het met zo’n bedrag misschien nog even uitzingen maar dan is het wel gebeurd. De echte grootverdieners bedenken wel weer een andere constructie waardoor ze niets hoeven in te leveren.

Kortom de verkeerde mensen worden weer eens gepakt. Dit kabinet voert gewoon het beleid door van de vorige Balk-kabinetten. De fracties van PvdA en CU zullen voor de vorm nog wat tegenstribbelen maar na enige cosmetische aanpassingen toch akkoord gaan.

De PvdA en Bos in het bijzonder is hiervoor mede verantwoordelijk. Eerst is de PvdA weggedreven van de laagstbetaalden, nu neemt ze ook al afscheid van de middengroepen. Deze partij is ver van de werkelijkheid af komen te staan. Net als haar companen.

Bos, Halsema, Rutte, Pechtold, Rouvoet en Balkenende etc. kennen het fenomeen van alsmaar hoger wordende rekeningen die maandelijks op de mat ploffen waarschijnlijk niet en al helemaal niet hoe een gemiddeld Nederlands gezin de eindjes aan elkaar moet knopen. Er is geen sprake meer van enige affiniteit met de belevingswereld van de gemiddelde burger. Dat wisten we eigenlijk al maar het komt steeds duidelijker naar boven.

We hebben Amerika inmiddels al aardig ingehaald. Er onstaat een vicieuze cirkel waarin de gewone burger zich van de politiek af keert en steeds minder naar de stembus gaat. Bij deze mensen hebben de politieke partijen vervolgens niets meer te zoeken en zij richten zich uiteindelijk alleen nog op de belangen van de hogere inkomensklassen die nog wel naar de stembus gaan, enzovoorts.

De SP en PVV varen hier ondertussen wel bij. Het wachten is nu alleen nog op een charismatische figuur die alle stemmen naar zich toe trekt en waar heel Nederland achteraan holt. En niemand weet wat dat ons zal brengen. Zal het een Mandela zijn, een Martin Luther King, een nieuwe Fortuyn of wordt het een Khomeiny of Le Pen?

God beware Nederland!