Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 18 augustus 2007

Casa Intermezzo....geen hoger beroep

Het was de laatste tijd stil rond de klimaatbeheersing in de Casa Intermezzo. Innoforte had hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de kort geding rechter. Dat zou in juli dienen. Maar er werd verder niets meer van vernomen.

Daarom maar even mijn licht opgestoken bij directeur Nic Heijlands van Insula Deï. Hij was zo vriendelijk om me over de stand van zaken in te lichten.

Het gaat Insula Deï om een oplossing voor het probleem met de klimaatbeheersing. Daar had Innoforte aanvankelijk nogal moeite mee. Ondanks herhaald aandringen kwam zij niet met een oplossing. De gang naar de rechter was voor Insula Deï dan ook een uiterste stap.

Innoforte heeft blijkbaar eieren voor zijn geld gekozen. Zij is met Insula Deï om tafel gegaan om te zoeken naar een andere oplossing. Daartoe was Insula Deï natuurlijk ten volle bereid. Zij heeft dan ook voorlopig afgezien van het opeisen van de dwangsom die door de rechter aan Innoforte was opgelegd.

Het hoger beroep is voorlopig van de baan. In goed collegiaal overleg is een plan van aanpak opgesteld waarmee de problemen in de Casa te lijf worden gegaan. Het gaat niet alleen om problemen in de warme perioden maar ook in de winter zijn er problemen met de klimaatbeheersing.

Als eerste worden de problemen in de kamers opgelost. Daarvoor zijn enkele veelbelovende proeven uitgevoerd. En er worden additionele middelen aangewend om alles nog beter te maken. Deze aanpassingen zullen uiterlijk per 1 oktober 2007 worden doorgevoerd.

Het probleem met de hoge temperatuur op de gangen is hardnekkiger. Het duurt wat langer om hiervoor een goede oplossing te vinden. De planning is dat op 1 januari ook dit probleem is opgelost.

Al met al is Insula Deï tevreden met de wijze waarop de problemen nu worden aangepakt. En met de herstelde collegiale verstandhouding. Deze was goed voordat het conflict ontstond en die is nu ook weer goed. Dat is natuurlijk wel nodig. Insula Deï zal tot oktober 2008 gebruik maken van de Casa.

Nog ’n nieuwtje. Dhr. Heijlands kon naar aanleiding van een vraag van mij ook nog melden dat Insula Deï in overleg is met de collega-instellingen Vreedenhoff en Huize Koolman over samenwerking en een eventueel samengaan.

Poll plotseling weg!!

De poll was plotseling weg. Onverklaarbaar. Er is blijkbaar 'n technisch probleem. Heb 'm weer geactiveerd.
Het is een nieuwe voorziening van Google maar blijkbaar nog niet helemaal technisch in orde.
Als het niet lukt om uw stem uit te brengen probeer het aub opnieuw nadat u een refresh (toets F5) hebt gedaan.

De stand op 18 aug om 1:54 uur was.


Weet niet wat er precies aan de hand is.