Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 20 augustus 2007

(On)orthodoxe aanpak

Wethouder Jan Bart Wilschut kijkt ook naar serieuze problemen. Zijn idee om samen met Arnhem de problemen in Presikhaaf en Oud Velp-Zuid aan te pakken spreekt me aan. Het is een beter idee dan zijn Posbank-slagbomen.

Zijn onorthodoxe aanpak is natuurlijk zo orthodox als wat. Er wordt uitgegaan van de behoefte van de probleemhebber. Ieder bedrijf, instelling of instantie beweert dat ze uitgaat van de behoefte van de klant of de hulpvrager. In werkelijkheid valt dat vaak behoorlijk tegen. Maar niet verder zeuren. Als dat werkelijk gaat gebeuren dan heeft Jan Bart mijn steun.

Goed idee dus. Bijgaand (hoe kan het ook anders) wel enkele kanttekeningen.

Hij wil een potje met geld waarover hij direct en naar behoefte kan beschikken om acute problemen op te lossen. Voorkomen dat families kopje onder gaan.

Prima. Maakt je flexibel bij het oplossen van noodsituaties. Maar kijk wel uit dat er geen misbruik van wordt gemaakt en dat er geen geld over de balk wordt gesmeten.

En zorg voor een goede verantwoording van het gemeenschapsgeld.

De samenwerking met Arnhem zie ik nog niet zo voor me. Waar zit de toegevoegde waarde? Of gaat het om het breed zien van de problemen? Zoals een streekstrateeg dat zou doen.

Beste Jan Bart “The Duke” Wilschut: een gezamenlijke aanpak met Arnhem is goed als Oud Velp-Zuid daar baat bij heeft. En er geen aanvullende problemen vanuit Presikhaaf of elders uit Arnhem naar Oud Velp-Zuid komen. De wijk staat al genoeg onder druk.