Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 22 augustus 2007

Blogspot outage

De blogspot-server lag er vanmidddag uit waardoor ook mijn blog niet bereikbaar was.
Het loopt bij Google technisch niet allemaal op rolletjes.
Eerder al problemen met de poll en vanmiddag was een van de blogspot-servers enkele uren niet bereikbaar. Mijn blog was eveneens slachtoffer.

Ik hoop dat het niet veel vaker voorkomt. Tot nu was ik best tevreden over blogspot.

(Websites) politieke partijen in Rheden.

Mijn “geheel onbevooroordeelde” mening over de (websites van de) politieke partijen in de gemeente Rheden. Het CDA heeft de beste website met de SP als tweede.
Verder is het huilen met de pet op.

PvdA, Groen Links, ChristenUnie en Gemeentebelangen hebben een website omdat dat nu eenmaal hoort. Alleen CDA, SP en in mindere mate de VVD maken werk van de actualiteit op hun website. Vooral het CDA heeft een goede site die prima wordt bijgehouden.
Over de websites van de ChristenUnie, Pvda en Groen Links zijn we snel uitgepraat.

Het laatste nieuwtje op de site van de ChristenUnie dateert van 24 november 2006.
Op de website van de PvdA is de meest recente publicatie zelfs van 25 juni 2006. Voor verder nieuws leunt ze op de sheet feeder van de landelijke PvdA.

Hiervoor krijgen deze websites het cijfer 1 (één) voor de moeite.

Het laatste van de zeer beperkte reeks nieuwtjes van Groen Links dateert alweer van 1 juni. Iets recenter maar verder niks te zien. Een 2 (twee) voor Groen Links.

De VVD beperkt zich voor de actualiteit tot onderwerpen uit de raadsvergaderingen . De laatste van 26 juni. In ieder geval actueler dan de voorgaande sites. Ze krijgt van mij een 5 (vijf). (Ik wilde ze eerst een 4 geven maar ze krijgen het voordeel van de twijfel). De website beperkt zich teveel tot de gebeurtenissen (het eigen optrden daarin) in de raad.

Gemeentebelangen heeft ook een site omdat het blijkbaar moet. Geeft weinig informatie die ook nog gedateerd is. Hart van Dieren waaraan ze voorafgaand aan de verkiezingen niets vond deugen en waarvoor ze na de verkiezingen 180 graden draaide komt er bekaaid van af. Bij Hart van Dieren staat nu alleen nog een huilpartij over het uiteenvallen van ‘hun’ college. Blijkbaar wilden ze nog op deze weg doorgaan ook. Ongeloofwaardig hebben deze plegers van kiezersbedrog zich gemaakt. Hun voorzitter is tevens een van de eigenaren van zwembad Nieuwland. De rol van de politieke partijen, deze eigenaren en de gemeente in het zwembad-drama dient nauwkeurig te worden onderzocht. Een verzoek daartoe ligt bij de gemeenteraad. Website slecht en partij door de mand gevallen. En ik kan het daarom niet over mijn uiterst rancuneuze hart verkijgen om deze partij een punt toe te kennen. Een 0 (nul) voor deze website.

De website van de SP ziet er aantrekkelijk uit. De actualiteit valt tegen. Het laatste lokale nieuwtje is van 19 juni. Voor het overige nieuws leunt ze op de landelijke SP. Een brave SP-afdeling. Geen woord over de troubles met de interne democratie.

Opmerkelijk is het gat in de discussies over Hart van Dieren. Op 28 februari 2006 is Hart van Dieren nog een breekpunt. Daarna is er in de periode waarin de SP in het college zit helemaal niets te melden over Hart van Dieren. Pas een jaar later, 22 januari 2007, als duidelijk is dat de coalitie van SP, Gemeentebelangen en PvdA uiteenvalt wordt de draad weer opgepakt. In de tussentijd niets, helemaal niets!.

Net als bij Gemeentebelangen, Voor de verkiezingen tegen en na de verkiezingen 180 graden gedraaid. Daarnaast neem ik ze kwalijk dat ze aan vliegenvangen doen. Net doen alsof een punt van hen komt terwijl het door anderen wordt aangedragen. Blijkbaar standaard tactiek van de SP

Ongeloofwaardig deze kameraden.

Misschien doen ze nog iets aan de problemen met het Lorentzhuis en Innoforte. Kunnen ze zich van hun goede kant laten zien.

De website oogt goed. De window-dressing is dus in orde. Een 6 (zesje) voor de website moet ik met pijn in het politieke hart toch toekennen. Daarin is het kiezersbedrog voor Hart van Dieren slechts miniem verdisconteerd.

Complimenten voor het CDA. Het CDA houdt haar website goed bij. Daar verschijnen regelmatig nieuwe berichten. Voor een belegen partij als het CDA opmerkelijk. Blijkbaar heeft ze een actieve webmaster.

Heel goed en heel actueel. Bovendien is het de enige site met een link naar mijn weblog Politiek Rheden (bij links: onder het kopje theo kooijmans. Daarvoor krijgt het CDA een extra punt. De naam Politiek Rheden was nog wat teveel gevraagd. Voor deze overall-winaar een dikke 8 (acht). CDA ga zo door! Nou de discussies nog.