Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 27 september 2008

Arnhems verzet tegen tolheffing Pleijroute. Waar blijft Rheden?

De Rhedense VVD is tegen tolheffing op de Pleijroute. Zij had aan het college van B&W gevraagd hoe zij daar tegenover staat.

Het antwoord van het Rhedense college van B&W is slappe hap. Zij schrijft o.a.

“Dat een mogelijke tolheffing tot de door u aangegeven negatieve effecten kan leiden lijkt ons heel goed mogelijk. In dat geval heeft dit zeker een negatief gevolg voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van inwoners en ondernemers in Velp en in mindere mate voor de ondernemers op de Beemd.

Ten gevolge van het bestuursakkoord zal eerst de planstudie worden opgestart inclusief de verkenning naar tolheffing. Dit is in de startnotitie aangegeven en vomrt nog geen aanleiding hiertegen te ageren. Zodra de trajectnota/MER is uitgebracht, naar verwachting zomer 2009, is inspraak mogelijk en kan gereageerd worden op de dan onderzochte effecten van tolheffing."

Hoe anders is de reactie van de gemeente Arnhem. Die heeft wel een zienswijze op de Startnotitie project ViA15 gegeven. De gemeente Arnhem is mordicus tegen tolheffing op de Pleijroute. De Arnhemse verkeerswethouder schrijft:

"Wij vinden de aandacht voor tolheffing/scenario prijsbeleid in de Startnotitie erg mager. Wij missen scenario’s van tolheffing. In eerdere studies is naast tolheffing op de doorgetrokken A15 ook sprake geweest van aanvullende tolheffing op de Pleijroute. Wij hebben ons hiertegen steeds verzet, spreken ons daar nu ook weer tegen uit en zullen dat in de toekomst blijven doen. Een dergelijk voorstel kent namelijk vele neveneffecten, ook negatieve. Belanghebbenden in Arnhem vinden hier iets van.
Nu de Startnotitie geen reacties van derden hierover oproept, adviseren wij u bij het invullen van tolscenario’s gedegen draagvlakonderzoek te – laten – verrichten. Wij zullen bij dit onderwerp in het vervolgtraject dan ook een bijzonder kritische houding aannemen. Voor de goede orde meld ik u dat wij niet tegen vormen van landelijk ingevoerd rekeningrijden zijn, maar wel tegen tolheffing op één of twee wegvakken."


De gemeente Rheden had net als Arnhem ook een zienswijze op de startnotitie ViA15 moeten opstellen. Dan had zij Arnhem kunnen steunen in het verzet tegen de tolheffing. En dan gaat het niet alleen om ongewenste verkeersstromen. De gemeente Rheden dient inwoners ook te behoeden voor de geldklopperij van de provincie voor een weg die zowiezo door het rijk betaald zou moeten worden.

Klik op onderstaand logo en geef uw steun aan de actie Hou de Pleij Tolvrij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten