Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 4 november 2008

Genoeg te doen vandaag


Vandaag is het begrotingsdag in de gemeente Rheden. De fractievoorzitters zullen hun visie op de begroting en de beleidsvoorstellen voor 2009 geven en het zal moties, amendementen en voorstellen regenen.

Wat niet op de agenda staat maar wat wel als een slagschaduw over de vergadering hangt is de Traverse Dieren. Die zal in de een of andere vorm ongetwijfeld ook aan de orde komen.

Ik verwacht er verder niet zoveel van maar het is altijd interessant om te zien hoe partijen met die zaak omgaan. Én het college natuurlijk. Komt Kuiper met een verklaring of zal de raad hem tot meer openheid dwingen?

Zullen de politieke partijen zich laten overlopen door het college dat nu ineens twee keer zoveel geld aan Bloemershof wil uitgeven? Hoe staat het met de exorbitante verhogingen van de OZB, het rioolrecht en de afvalstoffenheffing? En de bouwperikelen cq bevolkingskrimp? Nimmer Dor? Riviersteen? Spreekt het Rhedense college zich in navolging van Arnhem uit tegen tolheffing op de Pleij-route? Of komt een van de partijen met een dergelijke motie?

Zullen de haarscheurtjes in de coalitie beter zichtbaar worden?

En de Amerikaanse verkiezingen natuurlijk. Het lijkt een gelopen race maar het blijft spannend. Doet de Amerikaanse kiezer wat de polls zeggen en wat de Nederlandse media willen?

Genoeg te doen vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten