Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 10 januari 2008

Ada nuanceert

Ada Boerma zet met haar plagiaat een eerbiedwaardig ambt, het burgemeesterschap, te kijk. Ze beseft het best hoor. Neem dat maar van mij aan. Maar toch geeft ze de verkeerde reactie. Je zou zeggen dat het tijd wordt dat ze het boetekleed aantrekt maar nee hoor , ze “nuanceert” de kritiek.

Ze heeft zich laten “inspireren”. Kijk daarvoor nog maar eens goed naar beide toespraken (Ada Boerma, Thom de Graaf en de vergelijking). De Nijmeegse onderdelen zijn uit de toespraak verwijderd en gevuld met Maasdrielse onderwerpen zoals een opsomming van alle dorpen. Volgens het persbericht had ze zich ook laten inspireren door anderen. Moeten we nu soms nog even verder gaan zoeken in het toesprakenboek van Ada?

De opsomming van de dorpen die tot Maasdriel behoren, de koffieronde. Echt, zwaar, zeer genuine origineel Met zoveel originaliteit kom je er wel. En het goudklompverhaaltje? Dat moet ik toch nog even nazoeken.

“Het overgrote deel is geheel oorspronklijk en van haar eigen hand”. Waar het om gaat Ada is dat je van de speech, die stukken waar ’n beetje echte emotie in zit hebt gejat. En dat je daar mensen mee voor de gek hebt gehouden. En wat zeer kwalijk is dat je een uitspraak van Thom de Graaf die voor hem met persoonlijke emotie geladen is hebt misbruikt.

Als ze nu haar excuses had aangeboden dan had je nog kunnen zeggen alla, zand erover, een nieuw begin van een nieuwe dag. Maar Ada wil niet! En dat is haar zeer kwalijk te nemen. En ze wordt daarin ook nog eens gesteund door de Maasdrielse politiek. De partijen die de mond vol hebben over normen en waarden voorop. Ze schijnen ook een integriteitsverklaring in die gemeenteraad voor te bereiden. Laat me niet lachen! Die handel krijgt nu in ieder geval de burgemeester die ze verdient.

Liever vallen ze Cees Sips aan. Die had immers zijn mond moeten houden. Nou beste Maasdrielse politici. Cees was volgens mij best bereid om het met de mantel der liefde te bedekken maar jullie houding heeft hem blijkbaar de ogen geopend.

Ik kan jullie verklappen dat niet Cees de schuldige is maar ik. Vooral nadat dat Gootspook over Cees meende te moeten pissen. Ik heb de afgelopen weken mijn best gedaan om het plagiaat van Ada onder de aandacht te houden en aan de grote klok te hangen. Daarvoor heb ik weblogs als GeenStijl en Leugens.nl aangeschreven, journalisten geïnformeerd en nog diverse berichten over Ada op mijn weblog gezet. In de verwachting dat het nieuws uitziendelijk zou worden opgepikt. En dat is na ’n paar weken prima gelukt moet ik zeggen.

Maar niet alleen de Maasdrielse politiek zou Ada Boerma moeten aanspreken. Ik kan me voorstellen dat Thom de Graaf zich niet verwaardigt om hier iets over te zeggen maar haar eigen partij, het CDA, zou van zich moeten laten horen, En zeker ook het Genootschap van Burgemeesters. Het aanzien van die beroepsgroep heeft ze met haar plagiaat ernstig geschaad.

Wat ’n afgang!

Cees Sips, Hou je rug recht en laat je niet ringeloren. Ga zo door!

(En nu ga ik eens goed uitzieken. Ik heb de hele week al flinke koorts.)

Ada Boerma - Het Gesprek van de Dag

Gisteren was ik te gast in het TV Programma "Het Gesprek van de Dag".
Over Ada Boerma's plagiaat natuurlijk.
Klik hier om de uitzending van "Het Gesprek van de Dag" nog eens te zien.

Als het niet direct lukt: nog eens proberen!

En nog een linkje naar BNR-Business Nieuws Radio voor een interview met Cees Sips (geleverd door Mark Beekhuis)

En nog 'n interview met Cees en Maasdrielenaren op Omroep Gelderland

En bijgaand nog wat links naar artikelen over Boerma's plagiaat in de media.

Alle grote bladen hebben artikeltjes over dit onderwerp, Zie het NRC ,De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Volkskrant , Trouw, Dagblad van het Noorden, de Stentor, de Gelderlander, het Brabants Dagblad, Elsevier.

Grote weblogs als Leugens.nl, Nieuwniews (GeenStijl), Retecool,Sargasso en kleinere Dacoly.com , Krispy's blog en {I K, A L I natuurlijk omdat ik een lintje krijg.

Nieuwssites van de omroepen NOS, Wereldomroep, RTV Noord en webnieuwssites NU.NL, NU.jij, De Pers, Nieuws.nl, De Dag , FOK, en knipselsites als RSS-online, het Dagelijks Nieuws en 'n Google-linkje.