Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 13 januari 2008

Theo nuanceert

Eigenlijk ligt de oorzaak voor alle commotie rond Ada Boerma’s plagiaat in het verleden. Zonder die historische optelsom was dit niet voorgevallen.

De stroomuitval in de Bommelerwaard was de aanleiding dat ik op zoek ging naar informatie over Ada Boerma. Daardoor kwam ook Ada’s plagiaat boven water. Die stroomuitval werd veroorzaakt doordat er bij een oefenvlucht een Apache-helicopter tegen de hoogspanningsmast aanvloog. Die Apaches trainen in dat gebied voor inzet in Afghanistan.

Die Apaches ondersteunen in Afghanistan de Navo-troepen.Die Navo-missie is daar op verzoek van Amerika. De Amerikaanse troepen zijn Afghanistan binnengevallen om de Taliban te verdrijven en om Bin Laden te pakken.

Dus eigenlijk ligt de wortel van het kwaad bij Bin Laden. Hij is de oorzaak van alle commotie rond Ada’s plagiaat.

Ja, Bin Laden is de schuldige. Of Bush natuurlijk. Of ligt de oorzaak nog veel verder terug in de tijd.







NB: Ik maak hier gewag van het feit dat ik me voor deze posting heb laten inspireren door afbeeldingen van anderen waaronder de heer Bush (zie foto).

Of doet Nederland mee vanwege Navo-chef Jaap de Hoop-Scheffer? Staat een beetje raar hè als je als land wel de secretaris-generaal levert maar zelf niet bijdraagt aan inzet van de Navo. Hij is trouwens wel van het CDA, net als Ada.







De wortels van dit soort conflicten zelf liggen natuurlijk nog verder terug. In de koloniale tijd, de middeleeuwen en de kruistochten?







Nog verder terug? Moet het gezocht worden bij de wortels van de het Christendom? Of de Islam? Zonder die religies was de geschiedenis anders verlopen.





Natuurlijk! Het is Pontius Pilatus. Die wastte al in het jaar 33 zijn handen in onschuld toen hij Jezus aan het volk uitleverde.

W’ve got him!





NB: Ik maak hier gewag van het feit dat ik me voor deze posting heb laten inspireren door afbeeldingen van anderen waaronder de heer Bush (zie foto).

Of nee, nou begin ik toch weer te twijfelen. Copy-and-paste is iets van de laatste jaren.

Heb ik de verkeerde historische lijn te pakken? Ligt het aan Microsoft? Bill Gates? Of nog verder terug. Aan de uitvinding van de computer? De uitvinding van de electriciteit? .




Moet ik ’t in Rozendaal zoeken? In Rozendaal zijn wel de Bedriegertjes (zie links). Maar die gemeente is ook erg klein. Was Ada het “groen hemeltje op aerdt” beu? Daar valt voor een beetje burgemeester geen eer te behalen...



Beste mensen. Ik kom er niet meer uit. Ik nuanceer me helemaal suf.



Ach wat! We houden gewoon het bij Ada zelf.

Bij haar eigen verantwoordelijkheid, haar inspiratie!















NB: Correct is dat ik, Theo Kooijmans, me voor deze posting heb laten inspireren door afbeeldingen van anderen, waaronder de heer Bush. In delen van dit bericht maak ik daar ook gewag van.