Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 20 januari 2008

Bruggenbouwer Boerma

Er zijn krachten in de Bommelerwaard die proberen om karaktermoord te plegen op Cees Sips. Dus niet letterdief Ada Boerma beschadigt Maasdriel maar boodschapper Cees Sips is de verdachte. Hij heeft het gedaan.

Het Brabants Dagblad van 9 januari meldt: "De fracties van CDA en GroenLinks doen de ophef vooral af als pogingen van de VVD-fractie om ‘op de persoon te spelen’."

En de krant beweert ten onrechte dat Cees Sips op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente met een tekst die hij zelf had geschreven het pagiaat van de burgemeester op de hak nam met een persiflage op de wijs van "Zie ginds komt de stoomboot.
Dat was a) niet bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en b) de tekst was niet van Cees Sips.


In het artikel "Rel over knip- en plakwerk Boerma blijft in Maasdriel uit" van 11 januari in dezelfde krant komt ene Louis van Oord aan het woord. De brave borst zegt "Dat vrouwke heeft een fout gemaakt, maar och och, dat daar zo'n ophef over gemaakt moet worden." Verderop in het artikel noemt hij Cees Sips een verklikker. En het Brabants Dagblad voegt daar aan toe "Zo'n gevoel krijgen de meesten bij de boodschap van Sips.". Verderop komt in hetzelfde artikel een inwoonster van Herewaarden aan het woord die zegt "Ik heb het met haar te doen. " Ze maakt één foutje en het hele land valt over haar heen." waarop de krant daar weer prompt aan toevoegt "Dat allemaal door plaatsgenoot Sips."

Het Gootspook had in het Brabants Dagblad al eerder geprobeerd om Cees Sips een oor aan te naaien. Dat was voor mij juist het sein om letterdief Ada uitgebreid in de aandacht te houden.

Hugo Biermans uit Hedel heeft een realistischer kijk op deze affaire.
Hij reageert op een column die onder de naam "Drie pijnlijke lessen" in het Brabants Dagblad was verschenen. Ik heb deze column niet op de website van de krant kunnen vinden. Was blijkbaar alweer verdwenen.
Onderstaand de brief van Hugo Biermans
Voor de goede orde. De brief is niet uit het Brabants Dagblad gekopieerd maar via een ander weg tot mij gekomen.
--------------
Bruggenbouwer

Onder de kop "Drie pijnlijke lessen" werd de VVD van Maasdriel weer eens onder vuur genomen. De column gaat helaas voorbij aan de kern van de zaak.

(1). Het is algemeen bekend dat de werkverhoudingen in de gemeenteraad van Maasdriel volkomen verstoord zijn. Alle partijen zijn hiervoor samen verantwoordelijk. Het is in dat verband werkelijk van de zotte dat een oppositiepartij kennelijk geen oppositie kan en mag voeren. Het is juist de taak van een oppositiepartij om zaken en beslissingen die niet door de beugel kunnen te benoemen en bespreekbaar te maken. En aan dat soort incidenten ontbreekt het nauwelijks. Zolang dit zakelijk en met feiten onderbouwd gebeurt is hier niets mis mee. Het is pas echt ziek als het voeren van oppositie in de gemeenteraad continu selectief en eenzijdig afgedaan wordt als stemmingmakerij, zonder dat daar een inhoudelijk verhaal onder gelegd wordt. Wegkijken, ontkennen en verdraaien zijn geen alternatief en leiden niet tot betere verhoudingen.

(2). Mevrouw Boerma heeft zichzelf en Maasdriel helaas geen beste dienst bewezen. In de toch al zeer gepolariseerde politieke verhoudingen is ze door haar eigen handelen inmiddels partij geworden in een politiek steekspel. Als CDA politica in een door het CDA gedomineerde gemeente heeft ze zich als "eerste burger" in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd.

Het meest pijnlijk is dat ze al bij en door haar eerste optreden met 1 klap alle pijlers weggeslagen heeft onder de illusie die ze zich wellicht gemaakt had: bruggen bouwen in Maasdriel.

Dat doel lijkt inmiddels minimaal 1 brug te ver.

Hugo Biermans
Hedel