Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 21 januari 2008

De beste wensen voor het Hart van Dieren (2)

Adriaan Dolk schreef onderstaande tekst die, enigzins aangepast, in de rubriek Opinie van de Gelderlander van 19 januari 2008 is verschenen onder de naam "Hart van Dieren heeft nieuwe ploeg nodig".
------------------------
Wat kunnen de zaken in onze dynamische gemeente Rheden toch snel een draai van 180 graden maken.

Hetgeen tot voor enige weken jarenlang door onze bestuurders als wit is opgehemeld is nu opeens roetzwart en zij doen alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is.

Die geluidsarme spoorbak, met z’n onzichtbare schermen waar je zo makkelijk met je rollator overheen wandelt was een sieraad voor het dorpshart maar is opeens verworden tot een onacceptabele barriere die de verbindingen tussen Noord en Zuid Dieren belemmert. “Die snede, middenin het dorp moet er uit” zegt nu de PvdA.

Ook de Stuurgroep is enthousiast geworden over de denkrichtingen die de deskundigen van het Atelier presenteren en de komende weken gaat zij aan de slag een advies te formuleren aan de Gedeputeerde Staten en B & W van Rheden. Aldus de extra editie Nieuwsbrief dec 2007.

Zonder blikken of blozen noemen ze dat. Gewoon doorgaan of er niets is gebeurd. Ook de collectieve verbijstering van de Rhedense politici over het tekort (De Gelderlander 13 sept 07) is in de afgelopen drie maanden verdampt en een zelfvoldaanheid over eigen handelen heeft de oorspronkelijke gemoedstoestand rust gegeven. Het was een leermomentje, die 40 miljoen, maar ze zien het samen helemaal weer zitten.

Dezelfde gedeputeerde moet dringend naar Den Haag om te lobbyen en de coalitiepartijen hebben nu al verklaard om samen door te willen gaan. Tot hun grote spijt stapt de verantwoordelijk wethouder op; dat is nou echt jammer; hij was communicatief zo sterk om draagvlak te scheppen bij de bevolking, daar was hij speciaal voor naar Rheden toe gehaald.

Wanneer zou je denken, dringt het nu eindelijk tot enig bestuurder door dat voor leidinggeven aan het vervolgproces van het Hart van Dieren een nieuwe ploeg bewindslieden niet te vermijden is. Tenminste, als draagvlak bij de bevolking door de dames en heren op prijs wordt gesteld. Ze zeggen het wel met de mond, maar met de huidige ploeg mag je gerust aannemen dat het loze woorden zijn. Denk je dat er ooit nog één belangenorganisatie met de huidige Stuurgroep om tafel kan zitten zonder de gedachte dat ze de kluit wel weer zullen vernachelen?

Wat zou deze in-crowd, denken van een bezem door hun eigen clubje, waar ze het zo goed met elkaar kunnen vinden?

En is het einde van de ambtstermiijn van onze geliefde burgermoeder al in zicht? Of is misschien aftreden een optie? Een eigen bureautje beginnen in Strategie en Communicatie, samen met Wilschut en met Van Haaren om de telefoon aan te nemen, zou best aantrekkelijk kunnen zijn.

Wel eerst een businesscase maken natuurlijk en dan geen zorgen als die een te gefatteerd beeld geeft. Wilschut is een kei in communicatie, dus die praat die muizenissen wel uit je hoofd. Je moet zo’n man ook wat vertrouwen geven natuurlijk, dat scheelt weer een extern kostendeskundige. Maar is die hindernis eenmaal genomen dan samen de boer op bij gemeenten met als speerpunt de deskundigheid: “Draagvlak scheppen bij de bevolking”.

Adriaan Dolk, Dieren