Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 30 januari 2008

Gesprek voor extern onderzoek Hart van Dieren

Een interessant bericht.

Vandaag ontving ik een uitnodiging voor een gesprek met een van de onderzoekers die in opdracht van de raad het externe onderzoek uitvoert. Ik heb de uitnodiging aanvaard.

Ik was wel verrast. Ik heb weinig vertrouwen in wijze waarop de gemeenteraad met Hart van Dieren is omgegaan. En dat is nog een eufemisme. Nu is het nog maar de vraag wat er met welke informatie die in het onderzoek naar boven komt gebeurt . Bovendien blijft de vraag of het onderzoek volledig is en of het eindrapport ongewijzigd (niet aangetast door de begeleidingscommissie en/of de gemeenteraad) de eindstreep haalt.

Ik wens dan ook niet als een soort excuus-Truus te worden gebruikt om nog even de onafhankelijkheid van het onderzoek aan te tonen en zo de geloofwaardigheid te versterken. Die onafhankelijkheid kan ik niet aantonen, dat kan de gemeenteraad niet aantonen en dus is het niet onafhankelijk.

Er zijn betere manieren om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren. Een van die manieren is een raadsonderzoek. Dit is vergelijkbaar met een parlementaire enquĂȘte waarin de historie van het project en de rol en wijze van opereren van alle betrokkenen tijdens openbare hoorzittingen onder de loep wordt genomen.

Aan de andere kant: ik ga ervanuit dat ik serieus wordt genomen en dat het onderzoek aan waarheidsvinding doet. En ze zullen niet kunnen zeggen ”We hebben het aan je gevraagd maar toen wilde je niet.” Ik krijg in ieder geval de gelegenheid om mijn mening te spuien. Daarna is het afwachten wat er met mijn bijdrage gebeurt maar ik wil deze kans niet voorbij laten gaan. Misschien heeft het enig positief effect voor de toekomst van Hart van Dieren en is de raad bereid om haar controlerende en volksvertegenwoordigende rol nu wel inhoud te geven.

A.s. donderdag, morgen dus, vindt het gesprek plaats.

Ik hoop dat ik niet te naief ben en dat ik de de juiste beslissing heb genomen!

We zullen zien hoe het uitpakt!

Ik hou jullie op de hoogte.