Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 5 februari 2008

Woestijnratten winnen op Rozendaalse Zand

De zandoorlog lijkt beslecht.
De gemeente mag kappen en graven om de mini-woestijn aan te leggen. De sectie woestijnratten van de groene lobby heeft gewonnen.
De rechter heeft de Geërfden-factie die een kort geding tegen de gemeente had aangespannen in het ongelijk gesteld.

De groene lobby moet bij bouwprojecten nu niet meer mekkeren over bedreigde bomen en dieren.

Buiten deze rechtzaak om had de gemeente al eerder voor elkaar gekregen dat ze niet over hoeven te gaan tot herplant van de bomen die gerooid gaan worden.

Als de gemeente daadwerkelijk nalaat het verlies aan bos te compenseren dan bezondigt ze zich weer aan misleiding. Eerder had ze namelijk aangegeven dat de 17 hectare bos elders gecompenseerd zou worden. Niet dus!

Kwalificatie: Ondermijning van het vertrouwen in de overheid.
Dit keer voor een speeltje van een deel van de groene lobby die nostalgisch terugverlangt naar de 18e eeuw.

Het gerucht gaat zelfs dat het om meer dan 17 hectare bos gaat. Dat die 17 hectare alleen het bos van de gemeente Rheden betreft. En dat Natuurmonumenten ook nog een compleet bos van vele hectaren laat rooien.

Ik adviseer de geërfde activisten ook nog even te kijken naar alle vergunningen die benodigd zijn. Bijvoorbeeld de kapvergunning die nodig is voor bomen met een stamomtrek van 40 cm. En die vergunning wel per boom laten vaststellen. En daar dan weer bezwaar tegen maken. Dat houdt ze op het gemeentehuis wel even bezig.

Ook eens kijken hoe zich dit ontwikkelt binnen de vereniging van de Geërfden.

Ada Boerma's plagiaat op het web (2)

Ada Boerma had de plagiaat-kwestie al lang achter zich kunnen laten. Nu heeft ze het zich extra moeilijk gemaakt. Halstarrig bleef ze ontkennen en ze noemde het plagiaat dat ze pleegde (kopiëren van delen van de installatiespeech van Thom de Graaf) inspiratie. Inspiratie opgedaan bij anderen waaronder Thom de Graaf. Ook in de weken daarna hebben we niets meer van de zijde van Ada Boerma vernomen. Zo probeert zij met haar letterdieverij weg te komen en weigert daarvoor verantwoording af te leggen.

Dergelijke bestuurders ondermijnen het vertrouwen in de overheid.
En dat maakt mij zeer vasthoudend.

En ja, het is carnaval. Ada’s letterdieverij is natuurlijk ook opgevallen bij de carnavalsverenigingen. Onder andere bij de Wakkugaaste! uit Kerkdriel. Klik hier voor de website van de Wakkugaaste
Op de website kunnen de bezoekers ook een poll invullen over Ada's letterdieverij.
Daarnaast wordt er op het forum van de Wakkugaaste ook aandacht aan Ada's plagiaat besteed.

Of klik op onderstaande afbeeeldingen om een indruk van de wesbite van de Wakkugaaste te krijgen. Bij de blauwe pijlen op de onderste afbeelding staat de stand van de poll.