Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 6 februari 2008

Rozendaal vestigt record

Vorige week vestigde de gemeenteraad van Rozendaal een record. In amper 40 minuten was de agenda afgewerkt. Burgemeester van Rijckevorsel sloeg ’n paar keer met de hamer en het was afgelopen. Let wel! Het betrof twee vergaderingen. Eerst een commissievergadering die gevolgd werd door een raadsvergadering.

Nou hebben ze in Rozendaal natuurlijk niet zoveel te doen maar dit was toch wel merkwaardig. Voorstellen werden zonder enig debat afgehamerd. Daaronder ook een die de afvoer van regenwater van het Rozendaalse gemeentehuis en de gemeentewerf afkoppelt van de riolering. Het regenwater wordt in de bodem opgevangen en niet meer direct afgevoerd via het riool. Het ontlast het rioleringsstelsel en gaat uitdroging van de grond tegen. Allemaal heel milieuvriendelijk maar het kost wel 21.500 euro en dat wil de gemeenteraad niet uitgeven. Dus ging het niet door.

Het ontkoppelen van de afvoer van regenwater van de riolering is in Rheden al jaren staand beleid.

Volgens mij wil de Rozendaalse raad maatregelen die geld kosten zoveel mogelijk voor zich uitschuiven totdat duidelijk is wanneer de fusie met Rheden gaat plaatsvinden. Na de fusie worden de kosten voor dit soort trajecten voor rekening van de fusiegemeente. En totdat het zover is kan de Rozendaalse raad van dat geld natuurlijk leuke cadeautjes uitdelen aan de Rozendaalse bevolking. Vind ik wel slim van de dames en heren. Als ze straks ook nog eens flink verzet bieden aan de fusieplannen hebben ze een goede uitgangspositie om verder in het politieke circus mee te draaien.

Overigens wilde ik gisteravond wat opzoeken op de site van Rozendaal maar die lag eruit. Net als de website van Rheden. De Rozendaalse website draait blijkbaar op dezelfde computer(s) als de Rhedense website. Wat betaalt Rozendaal daar nou voor?

Ik zal de Rozendaalse politiek eens wat nauwgezetter volgen. Kost toch niet zoveel tijd. Één keer in de zes weken 'n vergaderinkje van 'n uurtje en het is gepiept. Moet ik wel op tijd aan denken natuurlijk. Lijkt me wel aardig.

Zo’n raad van acht mensen met twee wethouders en ’n burgemeester heeft wel iets. Doet me denken aan Dorp aan de Rivier van Antoon Coolen. Gezellig en knus. Met echte notabelen en zo. En van Rijckevorsel als een ouderwetse burgemeester. Lijkt me ’n goede kerel die geknipt is voor dit soort karweitjes. Deftig hoor.
Ik kan me goed voorstellen dat ze dat in Rozendaal willen behouden.
Zou ik ook willen als ik in Rozendaal zou wonen.
Lekker overzichtelijk.

Maar.. zucht...die tijden zijn voorbij. De vooruitgang hou je niet tegen hè.

Ada Boerma's plagiaat op het web (3)

Vandaag eens de mening van een weblog over Ada’s plagiaat. Op weblog Leugens.nl verschenen twee artikelen over de letterdieverij. Van de week heb ik nog ’n paar andere grote weblogs. Dan moet je die commentaren eens zien. Zijn vaak niet mals hoor.

Het is een bekend fenomeen dat bestuurders en BN-ers zich volledig afsluiten voor de publieke opinie. Is wel begrijpelijk hoor. Je zou andrs kruisgoorndol worden van alle commentaren. Maar in dit geval lijkt het me heel verstandig van Ada Boerma als ze iets meekrijgt van alle commotie die ze heeft veroorzaakt.
Misschien helpt het haar om alsnog tot inkeer te komen en publiekelijk toe te geven dat ze een fout heeft gemaakt.

Excuses komen sowieso te laat. Zij is geconfronteerd met harde bewijzen van haar letterdieverij en nog durft ze te spreken van “inspiratie”.
Bij mij heeft deze bestuurder het gewoon verbruid.
En als je dit laat rusten dan komt ze er nog mee weg ook. Dat dus nog even niet.

Op 14 februari heeft de Maasdrielse gemeenteraad de eerste mogelijkheid om Ada Boerma officieel op haar gedrag aan te spreken.

Om duidelijk te maken dat de ophef inderdaad landelijk is en ter voorbereiding voor de Drielse raadsleden iedere dag even een kleine herinnering.

Vandaag dus weblog Leugens.nl. De blog die met twee artikelen inhaakte op Ada’s letterdieverij.
Klik hier om naar de artikelen over Ada’s plagiaat op Leugens.nl te gaan.

Of klik, voor een indruk, op onderstaande afbeeldingen om deze te vergroten.