Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 10 februari 2008

Kappen maar

D'r is haast bij. De gemeente wil morgen, maandag 11 februari, beginnen met het rooien van de 17 hectare bos op de Posbank.

Bij dit project heeft de gemeente opeens grote haast. Het mag bij andere projecten jaren duren voordat er wat gebeurt maar hier wordt binnen enkele weken massaal afgebroken wat de natuur in de laatste eeuwen heeft doen ontstaan.

De mensen worden compleet overdonderd en weggewalst door de deskundigen, de ecologen en een deel van de groene lobby die hebben gedecreteerd dat de zandverstuiving noodzakelijk is voor de biodiversiteit en voor het landschap.

Die waarde hebben ze voor mij nog lang niet aangetoond. Dat zij het interessant vinden moeten zij weten maar we hebben het hier wel over het vernietigen van tienduizenden bomen met alle overige flora en fauna die in deze bossen leeft.

Hoe zit dat met de dassen, uilen, herten, zwijnen, spechten, vlinders, varens, mossen en al wat er nog meer leeft, groeit en bloeit in die 17 hecatare bos? Hebben die hier opeens geen rechten meer. Worden die dieren alleen gebruikt al het zo uitkomt? Als woningbouw niet zint? Of niet mooi genoeg is in de ogen van het groene volkje? Maar ja, groen kan ik natuurlijk niet meer zeggen. Ik moet voortaan onderscheid gaan maken tussen groen en geel.

Er kan geen jaar meer gewacht worden natuurlijk. Het verzet zou zich dan wel eens beter kunnen gaan organiseren en daar zitten de zandhazen niet op te wachten. En wat nog erger is:de politieke wind zou weleens uit een andere hoek kunnen gaan waaien.

Ik ben door verschillende mensen over dit plan aangesproken. Ze spreken er allemaal, zonder uitzondering, schande van. Ze voelen zich hulpeloos en begrijpen er niets van. Soms vertellen ze er ook nog bij dat ze lid zijn van Natuurmonumenten of van een andere groene beweging.

Tja, denk ik dan. En wat doen jullie daar dan aan?

Het groepje mensen dat vecht voor het behoud van het bos heeft mijn volle sympathie. Ik hoop dat ze nog ’n stok in de spaken van het gemeentewiel kunnen steken.

Maar ik vrees voor ze.

Nu is het groene motto: Kappen die handel!


Ada Boerma's plagiaat op het web (7)

Op Valentijnsdag, donderdag 14 februari, heeft de Maasdrielse gemeenteraad de eerste mogelijkheid om Ada Boerma officieel op haar gedrag aan te spreken.

Ada Boerma is de burgemeester, de eerste burger van een gemeente. En die heeft een voorbeeldfunctie. En als de burgemeester die voorbeeldfunctie aan haar laars lapt dan heeft het hoogste bestuursorgaan van die gemeente, de gemeenteraad, de plicht om in te grijpen en de burgemeester ter verantwoording te roepen.

Ada Boerma heeft zich met haar optreden tot het lachertje van de burgmeestersklas gemaakt, ze heeft schade toegebracht aan de goede naam van Maasdriel en ze heeft de burgers van Maasdriel voor het lapje gehouden.

De tekenen wijzen er echter op dat niet Ada Boerma op het matje wordt geroepen maar wel VDD-raadslid Cees Sips. Hij is in de ogen van een deel van zijn collega’s de schuldige. Hij had niets over Ada’s gedrag mogen zeggen en zij willen de boodschapper hangen. En het CDA, de vereniging van ridders van normen en waarden, loopt daarin voorop. Maar dat zal die “volksvertegenwoordigers“ niet glad zitten.

Deze burgemeester moet weg. Niet alleen voor wat ze Maasdriel en de inwoners van Maasdriel aandoet maar ook omdat ze de geloofwaardigheid van het ambt van burgemeester op het spel heeft gezet. Ada Boerma is het plagiaat blijven ontkennen. Dat maakt haar onwaardig voor dit ambt.
En dat is niet alleen een lokale aangelegenheid maar dat raakt het belang van
alle burgemeesters in Nederland en van alle politieke ambtsdragers.

Vandaag komt weer een landelijk bekende, druk bezochte, weblog aan het woord.
Klik hier om te lezen wat weblog Retecool van Ada’s plagiaat vindt. De commentaren zijn ook hier weer niet al te vleiend voor Ada.

Onderstaand een foto van weblog Retecool en het artikel over Ada.
Klik op de afbeelding om te vergroten.