Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 13 maart 2008

Hart van Dieren wordt slikken of stikken

Afgelopen dinsdag presenteerde wethouder Joop Kock de Hart van Dieren-route voor de komende maanden aan de gemeenteraad.
Het zag er op papier aardig uit maar de tijdsplanning is het struikelblok.
Het Masterplan moet voor de zomer (1 juli) klaar zijn omdat (althans volgens Joop Kock) de rijksoverheid dat geëist heeft.

Ik heb sterk de indruk dat het een kwestie wordt van stikken of slikken. Er werden weer veel mooie woorden geuit over communicatie, draagvlak en het betrekken van de bewoners bij de plannen maar ik moet nog zien hoe dit wordt ingevuld. Het BGO heeft bijvoorbeeld een los gesprek gehad maar is verder nog niet bij de plannenmakerij betrokken.

Gezegd wordt dat de adviezen van het Atelier heel nauw gevolgd worden maar dat geldt eigenlijk alleen voor het maken van de plannen, het proces. De inhoud ziet er anders uit. Het mijtermodel heeft afgedaan en het project is moeizaam in tweeën gesplitst.

En de stuurgroep is weliswaar formeel opgeheven maar dezelfde bestuurders staan nog aan het roer. Naast ambtelijk overleg tussen provincie en gemeente is er ook een bestuurlijk overleg. En in dat bestuurlijk overleg worden de beslissingen genomen. Het is een stuurgroep-light geworden. Oude wijn in nieuwe zakken want zowel gedeputeerde van Haaren als wethouder Joop Kock hebben zitting in dat bestuurlijk overleg.

Dan wordt het straks natuurlijk wel moeilijk om die twee weg te sturen voor de falende bestuurlijke controle van de voorgaande jaren want als ze worden weggestuurd dan vertraagt dat natuurlijk het masterplan. Van mij mogen ze ook weg nádat het plan is opgeleverd hoor. Wat mij betreft hoeft van uitstel geen afstel te komen.

Ik heb deze dagen geen tijd voor een diepgaande en inhoudelijke beschouwing. Daar moet u nog even op wachten.

Duidelijk is dat de inwoners van Dieren en de gemeenteraad onder grote druk worden gezet om mee te werken en hun mond te hoduen. Het is slikken of stikken.

En wie niet meewerkt krijgt straks de zwarte piet.

Van de week meer.