Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 19 maart 2008

Gelderland

Het CDA zingt weer het oude liedje. Volgens de christendemocraten brengt de actie voor het tolvrij houden van de Pleijroute de doortrekking van de A15 in gevaar.

Zodra zich ergens verzet tegen plannen begint af te tekenen wordt op deze wijze geprobeerd om critici de mond te snoeren. Vooral de regentenpartijen hebben hier een handje van. “Als jullie niet akkoord gaan met plan zus of project zo dan gaat het hele feest niet door.” Dergelijke uitspraken waren ook al enkele malen te beluisteren bij Hart van Dieren.

De tijden dat men zich hiermee de mond liet snoeren zijn allang voorbij. Integendeel, het irriteert en het stijft mensen juist in hun verzet.

Ik ben voorstander van doortrekking van de A15 naar de A12. Het kan de wegen rond het Velperbroekcicuit in belangrijke mate ontlasten en het slechten van de Rijnbarrière heeft voor het verkeer vanuit Brabant, de Betuwe en de Randstad naar de Achterhoek en Duitsland v.v. een aanzienlijke verlichting betekenen. Maar dat wil nog niet zeggen dat wij voor de kosten moeten opdraaien.

Dus steun de actie “Houd de Pleij Tolvrij!”


De provincie wordt veelal gezien als een overbodig bestuurslichaam. Het staat op grote afstand van de burger en is vaak onzichtbaar. Gelukkig krijgt de provinciale politiek, vooral de oppositie met D66, SP en Solidara/Toine van Bergen, meer en meer oog voor de burger. Een goede ontwikkeling.

Ik ben vooral onder de indruk van de D66. Die bemoeit zich actief met zaken die de burger direct raken zoals bij ons in de gemeente Rheden met Hart van Dieren en nu weer met het tolvrij houden van de Pleijroute. Provinciale besluiten hebben vaak grote impact op het dagelijks leven van de gewone burger en met een dergelijke actieve opstelling gaat de provinciale politiek voor de burger meer spreken. Dat maakt het natuuurlijk wel lastiger voor de regenten in het provinciehuis maar dat moet ook. Die gaan hopelijk eens beter beseffen dat Gelderland niet uitsluitend uit wegen, landkaarten en nota’s bestaat maar dat er ook nog mensen wonen. Twee miljoen!

Allemaal Gelderlanders!