Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 3 april 2008

8 april: Rapport extern onderzoek Hart van Dieren

Komt ie toch nog.

Het Lysias-rapport wordt volgende week dinsdag (8 april) openbaar.
14 april, de maandag daarop, is er een informatieavond met inspreekmogelijkheid.
22 april wordt het rapport in de gemeenteraad behandeld.

Ja, ik wil antwoord op de vragen:

-Hoe heeft het tekort kunnen ontstaan?

-Hoe kunnen tekorten in de toekomst bij Hart van Dieren en andere omvangrijke projecten worden voorkomen?

-Wie is er verantwoordelijk voor het ontstaan van de tekorten?


Eens kijken of er moed wordt getoond!!!
Durven de raad en B&W de hand ECHT in eigen boezem te steken of gaan we weer 'n paar mooie staaltjes van draaikonterij zien, tollen in de speeltuin?

Bijgaand het officiële persbericht.

Rapport extern onderzoek Hart van Dieren

De afgelopen maanden heeft een extern onderzoeksbureau in opdracht van de gemeenteraad onderzoek gedaan naar het begrote financiële tekort van Hart van Dieren. Het onderzoek is nu afgerond en de resultaten worden volgende week openbaar gemaakt.

Het onderzoek is uitgevoerd door Lysias Advies B.V. Zes fractievoorzitters van de gemeenteraad hebben de uitvoering van het onderzoek begeleid. In het onderzoek staan drie vragen centraal: Hoe heeft het tekort kunnen ontstaan? Hoe kunnen tekorten in de toekomst bij Hart van Dieren en andere omvangrijke projecten worden voorkomen? Wie is er verantwoordelijk voor het ontstaan van de tekorten?

Het onderzoeksrapport wordt dinsdag 8 april om 17.00 uur openbaar gemaakt. Het rapport is vanaf dat moment te vinden op de website van de gemeente Rheden. Op 14 april wordt er vanaf 19.30 uur een informatie-avond besteed aan het onderzoeksrapport.

De onderzoekers zullen dan een korte toelichting geven en raadsleden kunnen vragen stellen. Ook is er gelegenheid tot inspreken over het rapport. Insprekers dienen zich vooraf aan te melden bij de griffie van de gemeenteraad: (026) 4976 905.

Op 22 april zal de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering debatteren over de uitkomsten van het onderzoek.

Privacy

Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) liet gisteren weer eens van zich horen. Persoonsgegevens op internetloketten van de overheid vormen een potentieel risico voor burgers. Daarom heeft ze richtsnoeren voor diezelfde overheid ontwikkeld.

Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij privacy. Hoe gaat u daar mee om? Wat vindt u ervan?

In dit electronische tijdperk worden op grote schaal gegevens over u vastgelegd. U wordt gevolgd door politie en justitie via camera- en verkeerstoezicht. Uw medische gegevens worden op verschillende plaatsen vastgelegd en komen binnen enkele jaren in een elctronisch dossier.U heeft een burgerservicenummer dat door allerlei overheids- en (semi)-publieke instanties wordt gebruikt om u te identificeren en om gegevens over u op te slaan. Commerciële bedrijven leggen via klantenkaarten vast wat u uitgeeft en wat uw smaak is en wat uw voorkeuren zijn. Als u naar de Verenigde Staten vliegt dan zijn uw gegevens ook aan de overkant van de grote plas bekend. Internet- en telecomproviders zijn verplicht om gegevens langere tijd te bewaren etc...

Denkt u wel eens na over uw privacy? Vindt u het wel best of maakt u zoch zorgen? Is het nodig voor de veiligheid? Maar verhoogt het dan ook uw gevoel voor veiligheid? Is het volgens u de laatste jaren veiliger geworden?

Waar ligt de grens? Als iemand vraagt naar uw salaris, uw medische gegevens?

Neem ook eens een kijkje op de website van het College Bescherming Persoonsgegevens