Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 14 april 2008

GEHEIM - Bijeenkomst Tafel van 10 (dinsdag 15 april)

Dit weekeinde informeerde een anonymus mij over de Tafel van 10, de club “stakeholders” die door de gemeente wordt betrokken bij de verdere invulling van de Dorpsvisie en het Masterplan Hart van Dieren. Uit de gedetailleerde informatie leid ik af dat deze persoon geen onzin vertelt.
Morgenavond, dinsdag 15 april, is er vanaf 19:30 een geheime bijeenkomst van die Tafel van 10 in Theotorne.

Wat zegt u? Is dit de nieuwste poging van wethouder "King" Kock om de zaken naar zijn hand te zetten? Gaat het gemanipuleer gewoon verder? Waarom is die bijeenkomst anders geheim?

Die geheimhouding is overigens een van de eerste punten op de agenda van die bijeenkomst. Als de deelnemers verstandig zijn dan zullen ze dit direct torpederen. Laat jullie niet verleiden tot dit soort spelletjes.

De manier waarop die vergadering is georganiseerd doet de wenkbrauwen fronsen. En ook de lijst genodigden zorgt voor vraagtekens.

De vergadering wordt voorgezeten door een ingehuurde voorzitter. Als ik daar zou zitten dan zou ik eerst die voorzitter screenen. Waar komt hij (of zij) vandaan? Door wie is ie ingehuurd? Heeft hij banden (gehad) met de gemeente, ProRail of de provincie of een andere overheidsinstantie of instantie die op haar beurt weer banden met gemeente etc. heeft? Welke vergaderingen heeft hij in het verleden voorgezeten? Enzovoorts enzovoorts.....? Zodra er ook maar iets onduidelijk is of als de voorzitter niet overtuigend onafhankelijk is dient de beste man of vrouw onmiddelijk voor bewezen diensten te worden bedankt. Dat zegt niets over de integriteit van die persoon maar de geringste, miniemste schijn moet worden vermeden. En laat je niet overdonderen. Al is het Dijkstal of de Commissaris van de Koningin zelf. NIET DOEN!!!

Wie de notulen maakt en hoe die worden opgesteld is ook niet bekend. Als deelnemende partij, met de ervaringen die enkele van die deelnemers met de gemeente hebben, zou ik eisen dat alles woordelijk wordt genotuleerd. Niks, samenvattingen, tot op de laatste letter en punt laten vastleggen wie wat heeft gezegd. Anders zou ik eisen dat alles op geluidsbanden wordt vastgelegd. En in ieder geval zelf goede opnameapparatuur meenemen zodat alles nauwgezet wordt vastgelegd.

De raadsfracties zijn ook aanwezig zijn maar zij discussiëren niet mee. Ik weet niet of de wethouders Kock en Kuiper actief aan de discussie deelnemen. Zij zijn wel aanwezig.

In een binnenkring zit de Tafel van 10. In de buitenring zitten de raadsfracties.
Wie er nog meer aanwezig zijn weet ik niet. Mensen uit de ambtelijke organisaties van gemeente? Ik neem aan dat er geen afgevaardigden van de provincie zijn. Dat zou al te gek zijn. In het Lysias-rapport wordt beweerd dat de gemeente door de provincie “gegijzeld” was Dan kun je nu niet toestaan dat de provincie aanschuift bij een Dierens geheim onderonsje, toch?

“King” Kock heeft de volgende deelnemers aan zijn tafel genodigd:

1. Stichting “Dieren door ’t Lint”
2. DINO (wijkplatform Dieren Noord-Oost)
3. Belangenvereniging Dieren en Omstreken
4. Burgemeester de Bruinstraat (is dat ’n nieuwe?)
5. Er zit Muziek in het Hart van Dieren ((oud)ambtenaren)
6. Comité Dieren-Zuid
7. Winkeliers Callunaplein
8. Stichting Spankerenseweg
9. Stichting Behoud Uiterwaardenlanschap
10. Stichting Burgemeester Willemsestraat
11. Gazelle
12. VSM
13. Twickel/Hof te Doeren
14. ICR (Industriële Club Rheden)
15. D.E.L.S. (Ondernemers Dieren, Ellecom, Laag Soeren, Spankeren)
16. GBO (Gezamenlijke Belangenorganisaties) namens (in dit geval)
- Stichting Hart in Takt
- Ondernemers Dieren Zuid
- Voorkom Hartkwaal Dieren

Op de samenstelling van die deelnemerslijst is nogal wat aan te merken.
Zo komt ineens de Stichting Dieren door ’t Lint weer boven water. Hoe kan dat nou? Daar heb ik de laatste jaren niks van gehoord. De laatste keer was in maart 2005. Toen vertegenwoordigde Dieren door ’t Lint de Belangenvereniging Dieren eo, ICR en DELS. Ik weet dat de Belangenvereniging eo later is afgehaakt. Maar ICR en DELS zitten nu ook nog eens apart aan tafel. Da's dus dubbelop.

En welk mandaat hebben clubs als de Muziekvrienden en Comité Dieren Zuid. Wie vertegenwoordigen zij? Waar zijn de ledenlijsten van die clubs?

En hoe zit ’t met het stemgewicht van de deelnemers? Weegt een stem van de Muziekvrienden even zwaar als een stem van pakweg de Belangenvereniging Dieren, de Winkeliersvereniging Callunaplein of de Stichting Spankerenseweg of Gazelle?
En waar komt de Burgemeester de Bruinstraat vandaan? Is dat ’n nieuwe stichting?

Dat lijken mij toch zeer belangrijke vragen. Wat is de bedoeling van die bijeenkomst? Gewoon met de benen op tafel filosoferen over de Dorpsvisie en het Masterplan?


De agenda:
19:30
- afspraken over de wijze waarop de gesprekken worden georganiseerd en gevoerd,
- moet de Tafel van 10 openbaar ja of nee?
- wijze van verslaglegging
20:00
- bespreking van de Dorpsvisie
21:00
- werkwijze om te komen tot het formuleren van de randvoorwaarden waaraan moet worden voldaan (tbv Masterplan)


Hoezo manipulatie!! Kock en Kuiper proberen het nu op deze manier in de achterkamertjes te regelen.

Dus : geen pers, geen publieke tribune, geen insprekers. Niks openbaar!

En dan achteraf vertellen dat de “meerderheid” dit en dat besluit in goede harmonie heeft genomen. En als je hier niet aan wenst mee te werken dan heb je je kans voorbij laten gaan. Kortom, je speelt het spel volgens de regels van Kock en Kuiper. Mensen, laat je geen oor aannaaien!!!

Weet je. Dit lijkt verrekt veel op die bijeenkomst die de Muziekvrienden een tijdje geleden geprobeerd hebben. Hetzelfde format. Alleen nu neemt Kock zelf de touwtjes in handen.