Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 21 april 2008

Onder één hoedje

Hoe zit dat eigenlijk met die interne audit van de stuurgroep en met de adviezen en aanbevelingen van diezelfde stuurgroep?

Is allemaal wel in provinciale staten aan de orde geweest maar nog steeds niet in de gemeenteraad.

De stuurgroep heeft op de interne audit officiële reacties gegeven. En het college van B&W had twee stemmen in die stuurgroep ingevuld door twee wethouders van dit college.

Wethouder van financiën Joop Kock had al twee jaar zitting in die stuurgroep en Hans Elsenaar heeft ook zijn steentje bijgedragen. Hoeft die stuurgroep (of het college van B&W) geen verantwoording in de raad af te lggeen.

Waar blijft dan toch de reactie van het college op de interne audit en waar blijft de reactie van de gemeenteraad?

Het begint er sterk op te lijken dat het college van B&W onder één hoedje met de gemeenteraad speelt. Alles via het Lysias-rapport.

Hetzelfde Lysias-rapport dat er voor zorgdraagt dat iedereen zijn verantwoordelijkheid kan ontlopen, het Lysias-rapport dat zaken verzwijgt, dat zelfs niet te beroerd om de geschiedenis te verdraaien en ongegeneerd geschiedvervalsing te plegen?

De interne audit is voor de gemeenteraad vakkundig verwerkt in het Lysias-rapport. Zat dat eigenlijk wel in de opdracht? Volgens mij niet. Maar die Lysias-mensen verdienen een pluim. De raad kan er zich prima achter verschuilen. Handig gespeeld. Je hoeft als gemeenteraad zelf geen mening te hebben want die heeft Lysias al voor je opgeschreven. Echte raadsadviseurs hoor, die Lysias-jongens. Die mogen eventuele meer-uren die ze aan het rapport besteed hebben rustig declareren. Ze zijn het ten volle waard.

Voor het college geldt dat zeker niet. Het Lysias-rapport is een officiële productie van de gemeenteraad en niet van het college. Het college zou wel een erg zwakke beurt maken als zij zich in haar reactie op de stukken van de stuurgroep daarbij aanlsuit. Maar niets is te dol hoor. Het zou best kunnen.

Best college en gemeenteraad, nog even volhouden.
Nog ’n paar dagen.
De storm is bijna voorbij, het leed bijna geleden.

Je hoeft alleen nog maar een andere naam voor Hart van Dieren te verzinnen.

En daarna kan iedereen vergeten wat jullie hebben aangericht.

Nou ja, bijna iedereen!