Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 14 juni 2008

GBO dringt aan op informatie

De Gezamenlijke Belangen Organisaties Dieren hebben een aangedrongen op snellere beantwoording van de vragen die zij vorige week aan wethouder Kuiper stelden (zie het artikel GBO wil meer en betere informatie ).

De gemeente heeft het GBO laten weten binnen zes weken te antwoorden. Dat kan natuurlijk niet. Om een afgewogen mening over de voorstellen van de gemeente te kunnen vormen heeft GBO die informatie nú nodig.


Wethouder Kuiper maakte afgelopen donderdag trouwens een nogal arrogante opmerking over de brief met vragen van het GBO.

De brief was 's avonds laat bij hem bezorgd en hij had nog tot de volgende dag de tijd om hem te beantwoorden. Hij voelde het als een opdracht. En uit zijn toon was duidelijk op te maken dat hij daarover geïrriteerd was. Hoe durven ze? Kuiper laat zich niet zomaar sturen? Kuiper is geen boodschappenjongen. Als er iemand opdrachten geeft dan is dat Kuiper zelf. Wie denken die GBO-rs wel dat ze zijn?


Als ze niet willen meewerken aan die prachtige plannen die de gemeente en de provincie...oh pardon...de deelnemers aan de Tafel van 10 bedacht hebben dan negeren we ze gewoon. Weliswaar vertegenwoordigen zij zo'n duizend burgers maar dat telt niet aan de Tafel van 10. Het is tenslotte maar één van de tafelgenoten.

Ach ja, na lezing van de VROM-brief (zie het bericht Brief Vrom - Onthutsend) weten we weer precies wat voor vlees we in de kuip hebben.

Onderstaand de brief
---------------------------
Gezamenlijke Belangen Organisaties Dieren e.o. (GBO)

Aan: het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden
t.a.v. de heer L.J. Kuiper, wethouder Postbus 9110, 6994 ZJ de STEEG

datum: Dieren, 11 juni 2008

betreft: Brief d.d. 3 juni jl. Tafel van Tien 4 juni 2008; ontvangstbevestiging met kenmerk 108.09635

cc: Deelnemers Tafel van Tien en raadsfracties

Geachte heer Kuiper,

Naar aanleiding van de recentelijk ontvangen ontvangstbevestiging met kenmerk 108.09635, inzake onze brief van 3 juni jl. het voJ.gende.

In de vierde Tafel van Tien bijeenkomst op 4 juni jl heeft u een zeer heldere toezegging gedaan om al onze vragen -zoals verwoord in onze brief van 3 juni jl. -schriftelijk te beantwoorden. Gezien de snelheid die het proces van ons vraagt vinden wij het jammer uit de ontvangstbestijging te moeten concluderen dat beantwoording mogelijk meer dan 6 weken op zich kan laten wachten .

Wij wijzen u er hierbij nogmaals op dat wij volledige beantwoording van onze vragen binnen een redelijke termijn noodzakelijk achten om de door u voorgestelde plannen te kunnen wegen en beoordelen.

Ais u het op prijs stelt draagvlak te creeren bij de bevolking , vertegenwoordigd door leden van het platform GBO, en graag een gefundeerde beoordeling van uw voorstellen ziet óf ons een voorkeur zou willen laten uitspreken voor een van de alternatieven of zelfs vraagt een keuze te maken, dan vragen wij u de gevraagde informatie beschikbaar te stellen.

De mogelijkheid om slechts een enkele afgevaardigde van ons platform cijfers te laten inzien óf het bespreken van informatie in bilaterale gesprekken zonder ons vóóraf in de gelegenheid te stellen informatie eerst te bestuderen, biedt daartoe geen soelaas.

Het is niet wat wij willen nastreven maar de situatie laat ons geen andere mogelijkheid in deze. Onze ervaring is dat gesprekken in het recente verleden niet hebben geleid tot resultaat.

In afwachting van uw beantwoording,

Hoogachtend, namens het platform GBO

C. Laboyrie,
voorzitter
D. Ottevanger,
secretaris