Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 31 augustus 2008

Gerechtelijke dwaling Nimmer Dor (vervolg)

Van: Bob Bouhuijs

Enkele weken geleden werd er op dit weblog gediscussieerd over de uitspraak die de Raad van State had gedaan inzake Nimmer Dor. Ik heb toen in de pers gesteld dat er sprake was van een juridische dwaling.

Onder anderen Luuk Kuiper, de wethouder ruimtelijke ordening van Rheden, kon zich absoluut niet vinden in mijn kwalificatie en sprak van een ‘evenwichtig oordeel’ van de Raad.

Om aan te tonen dat de uitspraak van de Raad inderdaad twijfelachtig is, hebben we alle relevante documenten betreffende deze uitspraak nu op Nimmer Dor Nee (klik hier) geplaatst.

Een ieder is nu dus in staat kennis te nemen van deze uitspraak en de documenten waarop deze gebaseerd is.

Je maintiendrai

De Soerense ondernemer Rick van den Enk kan van de gemeente een dwangsom van 2000 euro tegemoet zien als hij zijn “illegale” reclamezuil niet verwijderd. Er stond al een stuk in het Streekjournaal en Bob Bouhuijs stuurde me ’n mailtje waarin hij om aandacht vroeg. Ik ben er eens een kijkje gaan nemen.

Ik schrok me werkelijk een hoedje. Dit kan echt niet. De zuil is met de kleurstelling weliswaar perfect aan de omgeving aangepast maar regels zijn regels nietwaar. Het bord is wel 50 (zegge: vijf-tig) centimeter te hoog. Ik adviseer de omwonenden om direct een stichting in het leven te roepen die deze misstand aan de kaak stelt en de gemeente dwingt tot handhaven.

Volgens de gemeente past de reclamezuil niet in de omgeving. Allemaal gelul natuurlijk.

Op iets meer dan tien meter bij de reclamezuil van Rick vandaan trof ik onderstaande verfraaiing.


Moet u voor de grap eens opletten als u over de Rhedense wegen rijdt. Honderden en nog eens honderden borden, bordjes en reclameuitingen zult u tegenkomen. Niet alleen verkeersborden maar voor van alles en nog wat wordt een bord geplaatst. En daar laat vooral de gemeente zich niet onbetuigd. Het leeuwendeel daarvan past volgens mij niet in de omgeving. Als de gemeente een kuiltje graaft dan moet daar absoluut een groot bord bij geplaatst worden dat jaren blijft staan.


Onderstaand nog zo'n voorbeeld van goed in de omgeving passende uitingen.


En de overheid mag natuurlijk wel breed uitmeten waar ze mee bezig is. Past allemaal perfect in het straatbeeld.


En wat dunkt u? Past de reclame voor Riviersteen zo goed in de omgeving?
Maar ja, dat moet je kunnen lezen vanaf de top van de Posbank. Da's ook weer waar.


Laat de gemeente eerst maar eens beter zijn best doen op de wegomlegging om Laag Soeren of het vrachtautoverbod. En maak nu eens kloppende rekensommetjes voor Hart van Dieren. Met ondernemertje pesten wordt de incompetentie van deze gemeente echt niet gemaskeerd.

Integendeel, het legt er juist de nadruk op.


Gewoon laten staan dat bord Rick. Of is er soms een andere reden waarom de gemeente jou wil pakken? Heb je je soms bemoeid met Nimmer Dor, de rondweg of het vrachtautoverbod?


Nog 'n uitsmijter dan. Op de terugweg vanuit Laag Soeren kwam ik onderstaand bord tegen. Op de Harderwijkerweg ter hoogte van de Beverodelaan.
Galgenhumor! Over smakeloosheid gesproken!