Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 18 september 2008

Raadslid Piet Wubs vraagt naar Spoornota

Fractievoorzitter Piet Wubs van Gemeentebelangen verdient een grote pluim.

Hij vroeg in de raadsvergadering van 2 september naar de status van de Spoornota.

De Spoornota kan, blijkens de woorden van dhr. Wubs, in ieder geval op de steun van Gemeentebelangen rekenen.

Ik ben minder tevreden over het college. Om alle onduideljkheid over de bedoelingen van het college ten aanzien van die spoornota weg te nemen bijgaand de letterlijke transcriptie van het gesproken verslag.

Sprekers zijn dhr. Piet Wubs van Gemeentebelangen, wethouder Hans Elsenaar en de voorzitter van de raadsvergadering op die avond, mevr. Geertje van der Burg.

-----------------------------------
Voorzitter Van der Burg: ......De volgende vragensteller is van Gemeentebelangen, de heer Wubs. Gaat uw gang!

Dhr. Wubs(fractievoorzitter Gemeentebelangen): Dank u wel voorzitter. Twee vragen, ..eh..de eerste vraag is ..eh..en ik las in de lijst van toezeggingen dat er al weer iets geroepen is. Maar in 2005, toen zat ik nog niet in deze raad dus ik praat van voor mijn tijd. Toen is er, schijnt er een motie aangenomen te zijn. Niet schijnt! Er ís een motie aangenomen: Spoornota.

Die zou in 2006 klaar zijn maar we zijn gewend dat dingen uitlopen in deze raad inmiddels. We zijn nu twee jaar verder en er is nog steeds niets. Ja dat wil zeggen er is nou weer een toezegging dus mijn vraag is eigenlijk: Hoe staat het er mee? En ik hoop dan ook tegelijkertijd dat het wat hier toegezegd wordt in punt 166 er niet toe leidt dat de Spoornota verdwijnt. Da’s de eerste vraag.
(Noot Theo Kooijmans: dhr Wubs stelt nog ’n vraag over een ander onderwerp)


.......

Wethouder Elsenaar: ..ehm..Over het spoor. Mijnheer Wubs heeft daar een vraag over gesteld. ..ehm..Op dit moment is er zowel bestuurlijk als ambtelijk overleg met ProRail en met de gemeente over zaken die spelen op het spoortraject hier in de gemeente Rheden. We hebben met ..eh.. ProRail afgesproken dat wij mekaar in oktober opnieuw zullen treffen. Verder heeft u in de kadernota heeft u gelezen dat het college voornemens is om geen uitvoering te geven aan de motie en u kunt ‘n ..eh.. definitief voorstel van het college tegemoet zien uiteraard voor het eind van het jaar. Dus dat is ..eh.. hetgeen wat ik ..eh.. daarover kan melden...mijnheer Wubs.

Dhr. Wubs: Voorzitter? Mag ik dan een aanvullende vraag stellen?

Voorzitter Van der Burg: Mijnheer Wubs. Vierde kwartaal 2008. U heeft het goed gehoord hè? Dan krijgen wij een voorstel met betrekking tot de spoornota.

Dhr. Wubs: Jawel maar ik heb dus nog een aanvullende vraag want de discussie doen we niet. Maar de aanvullende vraag is deze...

Voorzitter Van der Burg: Ja?

Dhr. Wubs: Het college is dus van zins om af te wijken van een aangenomen motie in deze raad?

Voorzitter Van der Burg: Het college!

Wethouder Elsenaar: Het college komt met een definitief voorstel naar u toe. En dat kunt u eind van deze maand.. of sorry.. eind van dit jaar kunt u dat tegemoet zien

Voorzitter Van der Burg: Dank u wel. Ik denk dat mijnheer Wubs even geduld moet hebben. Dat moeten we allemaal wel eens even. Maar.....

Dhr. Wubs: Dat geduld heb ik wel. Ik hoop dat de raad goed luistert. Daar gaat het me om!

Voorzitter Van der Burg: Ik geloof dat de raad nog steeds goed luistert. Daar kan ik u over geruststellen. Dan liggen er nog twee andere vragen......
---------------

(waarna wordt overgegaan op een ander onderwerp)