Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 22 oktober 2008

Vragen van Boehmer (VVD) en De Vos (Gemeentebelangen) aan voorzitter Geen Noordtak Velp

Nadat voorzitter Gerard de Kuijper van Geen Noordtak Velp de Rhedense gemeenteraad had toegesproken (klik hier voor de toespraak) stelden de raadsleden Jaap Boehmer (VVD) en Barbara de Vos (Gemeentebelangen) nog enkele vragen.
-----

Jaap Boehmer (VVD): Ja, ik had nog ’n vraag. Mijnheer De Kuijper, denkt u als oplossing aan geluidsschermen langs het spoor?

Gerard de Kuijper: Wij praten over bronbestrijding. En bij bronbestrijding denken wij aan raildempers. Dat zijn dempers die op de rails geplakt worden. Die moeten dus eerst gestaalstraalt worden en dan worden die dempers op de rails geplakt. Dat scheelt al 3 tot 8 decibel.

En daarnaast is er de mogelijkheid om geluidsschermen te plaatsen.

We zijn op werkbezoek geweest samen met Rona in Voorst, in Twello (d.i gemeente Voorst). Daar hebben we dat bekeken. We zijn enthousiast teruggekomen. Niet enthousiast om wat we zagen maar de mensen langs het spoor hebben wij gevraagd: hoe denken jullie daarover? En die waren allemaal enthousiast.

En het is niet alleen geluidsdemper maar ook trillingsdemper!
Dat is heel belangrijk.


Barbara de Vos (Gemeentebelangen): Bent u al met de gemeente in gesprek daarover? Hebt u bijvoorbeeld ’n overzicht gemaakt wat gedaan zou kunnen worden volgens uw organsiatie?

Gerard de Kuijper: Wij hebben in augustus via de griffie ’n brief naar u gestuurd waarin de mogelijkheden waarvan wij denken dat die gedaan zouden moeten worden staan opgenoemd. Dus u moet die ook in uw bezit hebben.


Noot Theo Kooijmans: klik hier voor de brief aan het college van B&W en de gemeenteraad waar mijnheer De Kuijper op doelt.

Meer artikelen over het spoor en de spoornota in Dossier Spoor.