Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 2 november 2008

Kuiper heeft wat uit te leggen

Op dinsdag hoorden we wethouder Kuiper zeggen dat ie niet op de geruchten over de bedreigde rijksbijdrage voor Dieren ingaat. Vanaf dat moment is hij naar de buitenwacht toe met vrijwel niets anders bezig geweest dan ingaan op diezelfde geruchten.

De provincie Gelderland ( gedeputeerde Van Haaren) en de gemeente Rheden (wethouder Kuiper) benadrukken keer op de keer de eensgezindheid waarmee ze samen in het Dierens project optrekken. Op woensdag bleek de gedeputeerde naar eigen zeggen al zo’n maand van de ideeën over de rijksbijdrage op de hoogte te zijn.. Dan lijkt het me zeer waarschijnlijk dat wethouder Kuiper ook al langer van die ideeën wist. En dan hebben we dus een wethouder die ook al in de periode VOOR de publicatie in de Gelderlander op de hoogte was van het dreigende onheil. Maar daarover al die tijd tegenover zijn baas, de gemeenteraad van Rheden, heeft gezwegen.

Wethouder Kuiper en het college van B&W hebben dus wat uit te leggen. En als deze gemeenteraad zichzelf serieus neemt dan láát ze Kuiper en het college nadere uitleg geven.

Beste raad: Vraag hem wat ie weet, in welke omstandigheden (vergaderingen/overleggen/ telefoontjes/mails/memo’s/onder vier ogen etc.) dat, hoe summier of verhuld ook, aan de orde is gekomen, sinds wanneer ie dat weet (exacte datum) en van wie hij dat vernomen heeft, op welk niveau en wie er, voorzover hij weet, allemaal op de hoogte was. Let ook op wat hij NIET zegt. Als hij de raad dan om de tuin wil leiden dan komt dat vanzelf naar boven.Vraag desnoods schorsing aan om zijn woorden op je in te laten werken en onderling te bespreken.
Eis dat hij alles wat hij weet aan de raad meedeelt en niets weglaat. Ook indrukken gelden als informatie. Hij moet ervan doordrongen zijn dat hij de rekening gepresenteerd krijgt als later blijkt dat hij zaken heeft weggelaten of verkeerd heeft voorgesteld. Laat hem dan niet wegkomen met de opmerking: dat heeft u mij niet gevraagd of ik heb uw vraag anders opgevat.


En voor het geval u het nog niet weet. Het is helemaal een CDA/PvdA-feestje. Vanaf de ministeries in Den Haag tot en met de wethouders in de Rhedense gemeenteraad.
-Camiel Eurlings, de minister van Verleer en Waterstaat, is van het CDA.
-Gerda Verburg, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, is van het CDA.
-Jacqueline Cramer, de minister van Volkshuisvesting Ruimte Ordening en Milieu ne coördinator van de rijksbijdrage, is van de PVDA.
-Marijke van Haaren, de provinciale gedeputeerde en “schatkistbewaarder” van het project, is van het CDA.
-Luuk Kuiper, de wethouder die het project Traverse Dieren in zijn portefueille heeft, is van de PvdA.

Dus als het feest in Dieren niet doorgaat of nog verder moet worden versoberd dan weet u aan welke partijen u dat te danken heeft.

En nog ’n aardige. Klik hier voor de cartoon van Kees de Boer over deze affaire.
Een mooie tekening die gisteren ook in De Gelderlander is gepubliceerd.