Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 27 december 2008

Ontwerp Tracébesluit A12

30 december, overmorgen, wordt het Ontwerp Tracébesluit A12 Waterberg-Velperbroek zoals dat in jargon heet “ter visie gelegd”. Tot 9 februari kan op het OTB gereageerd worden.

Het besluit ligt ter inzage in onder andere de gemeentehuizen van Rheden en Rozendaal. Dat begint al goed. Beide gemeentehuizen zijn tot 5 januari gesloten. De gewoonte om besluiten in vakantieperiodes ter inzage te leggen is ergerlijk. In dit geval is niet de gemeente de schuldige maar Verkeer & Waterstaat. Waarom moet dat nou zo moet begrijp ik niet goed? Verleng dan tenminste de termijn waarin kan worden gereageerd.

Ik hou het daarom maar even bij internet. Vanaf 30 december is het OTB te downloaden op inspraakpunt.nl

De Stichting Duurzame A12 zet alles op alles om hun oplossing, overkapping van de A12, onder de aandacht te brengen. Deze week lag hun zienswijze in full-colour op de deurmat. Ik hoop dat ze een opening in de plannen kunnen vinden en dat in Den Haag het licht gaat schijnen.

De eerste tekenen zijn niet zo hoopvol. Den Haag vreest voor een domino-effect. ’n Paar weken geleden heb ik in verband met de Traverse Dieren in flarden het MIRT gevolgd en daar hoorde ik iemand over de overkappingsplannen in Diemen roepen dat dat niet kon omdat dan ook Arnhem en Venlo met gelijksoortige plannen zouden komen.

Maar druk vanuit de bevolking en veel publiciteit kan veel doen. De gezondheid van 36.000 mensen wordt direct beïnvloed door het verkeer over de A12. Het is absoluut nodig dat die belangen worden beschermd. En de overkapping is daarvoor de beste oplossing.

Op donderdag 22 januari vanaf 19:00 uur is er een informatiemarkt én een hoorzitting in Hogeschool Larenstein aan de Larensteinselaan in Velp. Dan kan ook worden ingesproken.

Onderstaand nog eens de zienswijze van de Stichting Duurzame A12. Daar kunt u de brochure ook downloaden.

Klik op een afbeelding om te vergroten.