Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 27 januari 2009

Brief GNV vanavond ter "kennisneming" op rol raadsvergadering

Vanavond vergadert de gemeenteraad van Rheden. Onder agendapunt 2.2.16 staat bij de stukken ter kennisneming de brief van Geen Noordtak Velp op de rol. Het betreft de reactie van Geen Noordtak Velp op de Brief over de Spoorinfrastructuur.

Voor de raadsleden een mooi moment om daar aandacht aan te geven. Dat geldt niet alleen voor het inhoudelijk commentaar op de gemeentelijke spoorbrief maar ook voor de opmerkingen over de belabberde communicatie met de gemeente. Geen Noordtak Velp wacht al meer dan vijf maanden op beantwoording van onze brief van augustus. Het wordt nu echt de allerhoogste tijd dat daar een antwoord op komt.

Een eerste resultaat heeft deze brief intussen wel gehad. Vorige week donderdag is er eindelijk een gesprek geweest met wethouder Elsenaar en een ambtenaar van de gemeente. Er is afgesproken dat gemeente en spoorgroepen (Geen Noordtak Velp, TAK) elkaar zullen informeren over alle spoorzaken en dat, als daar behoefte aan is, met elkaar zal worden overlegd. Nu moet daar wel inhoud aan worden gegeven.

De eerdere voorstellen zoals door GNV verwoord in de brief van augustus 2008 blijven staan. Vooral het voorstel om, naar het voorbeeld van de Tafel van 10, een gemeentebrede Spoortafel in te stellen voor overleg over het leefmilieu langs het spoor.

De reactie van GNV vormt ook prima input voor de raadsinformatieavond in februari wanneer de Brief over de Spoorinfrastructuur op de rol staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten