Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 4 februari 2009

Effe dimme!

Doe wat eerder het licht uit. Dat kan aardig lucratief zijn. De gemeente Renkum krijgt 90.000 euro om het licht op enkele plekken te dimmen. Daar wordt een heel plan voor opgesteld hoor dus doe er niet zo lacherig over.

Voor die 90.000 euro wordt de bevolking wordt betrokken bij het lichtbeleid. Die mag zeggen waar, wanneer en hoe de lichtschakelaar moet worden bediend.
Jaja, zo’n meepraatronde kost ’n sloot geld.

En de gemeente moet iedereen te vriend houden want als Piet het licht wil uitdoen op de Dreyenseweg dan blijft Klaas niet achter. Die wil ook zijn gelijk en stelt voor om het licht op de Benedendorpseweg te dimmen.
Renkum mag ook niet achtergesteld worden bij Oosterbeek dus een evenwichtig aan/uit-beleid is nodig.

Mogelijkheden genoeg hoor. Herstel de lantaarnopsteker weer in ere. Of neem lichtdimmers in dienst. Die zorgen ervoor dat overal het licht op het juiste moment en met de juiste sterkte wordt ontstoken en natuurlijk ook weer wordt uitgedaan.

Je kunt ook alle inwoners een lichtafstandsbediening in de voorkamer geven. Kunnen ze zelf de lantaarns voor hun huis ontsteken of uitdoen.
Wil de laatste die naar bed gaat het licht uitdoen?

En de lichtstichtingen en -comités schieten als paddestoelen uit de grond. Iedere straat zijn eigen lichtcommissie. Weer 'n hobby.

Er is ook een snelle methode. Reik van gemeentewege gratis katapults uit aan de jeugd. Dan is het zo gedaan met de lichthinder.
Yes, we can!

Ook iets voor Rheden!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten