Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 9 mei 2009

Vrouw in gemeenteraad Rheden

Door: Pieter Nijdam

Reactie van dhr Nijdam uit De Steeg op het artikel 'Vrouw in Raad'' wordt campagne in de Gelderlander van 2 mei 2009.

In De Gelderlander van zaterdag 2 mei 2009 doet u in het katern Veluwezoom Oost een oproep aan uw lezers om te schrijven wat zij vinden van het opmerkelijke pact van de Rhedense politieke partijen partijen GB, PvdA en VVD om actie te gaan voeren voor meer vrouwen in de gemeenteraad.

Als enig doel voeren de drie partijen aan dat er meer evenwicht moet worden aangebracht in de samenstelling van de raad. Er wordt nog vermeld dat er 8 dames in de raad zitten en 19 heren en geconcludeerd kan daarom worden, dat de onevenwichtigheid uitsluitend wordt veroorzaakt door de getalssterkte van de dames en heren. Andere argumenten ontbreken. Niet wordt vermeld of dames in het verleden er blijk van hebben gegeven dat zij kwalitatief beter functioneerden dan heren.

Als men meer dames in de raad wenst, dan neem ik aan, dat dat men verwacht dat de kwaliteit van de raadsleden toeneemt. Als het omgekeerde namelijk het geval zou zijn, dan zou je het voorgenomen doel toch niet moeten nastreven.

Ik ben van mening dat men bij het zoeken naar raadsleden allereerst zou moeten zoeken naar kwalitatief goede raadsleden. Daaruit zou je de besten moeten kiezen en daarna zie je vanzelf hoe de vrouw/man-verhouding er uitziet. Daarvoor heb je een selectiecommissie nodig die bestaat uit kwalitatief goede personen die de selectie kunnen uitvoeren. Ook bij het samenstellen van die selectiecommissie moet dus niet de nadruk worden gelegd op de vrouw/man-verhouding, maar op de kwaliteit van de commissieleden.

Wanneer ten laste van de Rhedense burgers tweeduizend euro moet worden uitgegeven aan een schijndoel, dat niet op goede en duidelijke motieven is gegrondvest, dan zou de gemeenteraad dat geld vooral niet ter beschikking moeten stellen.

Pieter Nijdam te De Steeg, 2 mei 2009

2 opmerkingen:

  1. Wat vindt de blogger van deze mening?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste anoniem!!!!!
    OP het momment avn je eractie kon je dat niet weten maar In de posting Geitenwollensokkenpolitiek staat mijn mening. Ik vind het streven van de raadsvrouwen prima! Maar dat moet allereerst binnen hun eigen partij beginnen. Die hebben er blijkbaar niet zoveel voor over. Daar hoeft de belastingbetaler niet voor op te draaien.

    BeantwoordenVerwijderen