Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 19 januari 2009

VVD-website vernieuwd

De VVD heeft haar website vernieuwd.

Dat scheelt effe een stuk met de oude site zeg.

Alles is strak en overzichtelijk weergegeven.

Mooie site. Ziet er kek uit.

Kijk op de VVD-site ook even naar het bericht over de Spoorse doorsnijdingen

En ik ben benieuwd naar de vulling van de weblog. Dat wordt schrijven Ronald.

Winkel van Sinkel (6)

Afgelopen dagen vooral druk geweest met verjaardagen en bezoeken en ik heb nu even geen zin om diep op onderwerpen in te gaan. Dus ik begin gewoon maar ’n beetje op m’n toetsenbord te hameren. Onderwerpen genoeg hoor. Het Ontwerp Tracėbesluit A12, de spoorbrief van het college of de verkoop van Essent en later mogelijk ook NUON.

En heeft het wel altijd en overal zin? Neem nou zo’n OTB A12. Er wordt een heel circus opgetuigd om allerlei belanghebbenden hun mening over het OTB te laten geven. Individuele burgers, stichtingen, overheden en wat dies meer. Zij trekken alle registers open om hun ideeën over het voetlicht te brengen. Ik doe daar zelf ook volop aan mee hoor. En ik ga ook mijn zienswijze over het OTB opstellen.

Maar welke concrete effecten heeft die inspraak nu eigenlijk? Ik twijfel daar wel eens aan. Heeft het wel zoveel zin? Er is ongetwijfeld al eens onderzoek naar gedaan maar zo snel kan ik er niks over vinden. Hoe beleven de “insprekers” bijvoorbeeld hun betrokkenheid? Is het al voldoende dat ze er iets van vinden? Verwachten ze echt concreet resultaat? Welke resultaten levert inspraak op zo'n OTB nu überhaupt op? Is dat getalsmatig uit te drukken? Helpt inspraak om plannen te accepteren? Kortom, voer voor allerlei –ologen.

Goed. We gaan dus gewoon door. Kijk ook eens op de website van de Stichting Duurzame A12. Daar kunt u voorbeelden van zienswijzen downloaden die u kunt gebruiken om zelf uw zienswijze op te stellen en in te sturen naar inspraakpunt.nl Enkele aanbevelingen ga ik zeker zelf ook gebruiken.


Dinsdag 20 januari (morgen dus) is er een informatieavond en donderdagavond 22 januari is er een hoorzitting. Beide in Hogeschool Van Hall Larenstein. Morgen zit ik zelf in Dieren bij de spooravond in Theothorne maar donderdag hoop ik wel aanwezig te zijn.