Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 28 februari 2009

De esculaap

Vandaag eens wat anders. Gezondheidsnieuwtjes.
Vorige week nam ik deel aan het apothekerspanel. Met een mevrouw van Zorgbelang Gelderland spraken we over onze ervaringen met de apotheek. In ons geval de Apotheek Velp-Zuid. We waren allemaal zeer tevreden. Ik heb dan ook weinig te klagen. Ik word daar altijd prima bediend en krijg uitgebreid voorlichting over medicijnen en medicijngebruik. Goede apotheek die hopelijk nog lang in Velp-Zuid blijft. Verder niks spannends dus. Maar best wel nuttig. We kregen een rondleiding en uitleg over de logistiek en het bereiden van medicijnen. En je hoort nog ‘ns wat nieuwtjes. Tenminste.. nieuwtjes voor mij. Handig is dat je op de website van de apotheek je medicatiedossier kunt inzien. Allemaal beveiligd natuurlijk. En ik hoorde ook dat de apotheken Koek en Centrum Velp samengaan en intrekken in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan. Wist ik niet.

Dat zal overigens nog wel even duren. De rechter heeft de bouw van dat gezondheidscentrum vorige week stilgelegd omdat het volume veel te groot was dus het hele procedure kan opnieuw beginnen. Buurtbewoners hadden bezwaar gemaakt tegen de omvang en de hoogte van het gebouw. De oppervlakte van het gebouw blijkt maar liefst 20% groter te zijn dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan. (bericht in De Gelderlander).

Weer een bewijs dat de gemeente naar eigen goeddunken handelt want je maakt mij niet wijs dat de gemeente dat niet wist. Dit is immers geen procedurefoutje of ’n kleine afwijking van de regels maar een grove overtreding van diezelfde regels. Als er bij wijze van spreken ergens een dakpan verkeerd ligt dan is de gemeente er als de kippen bij om te handhaven maar nu was men op het gemeentehuis kennelijk blind. Hartstikke goed dat de omwonenden hun gelijk hebben gekregen. (klik hier om de bezwaren van de omwonenden nog eens na te lezen)

Gisteren werd bekend dat de huisartsenpost in Ziekenhuis Velp binnenkort versterking krijgt van een dienstapotheek die in de weekeinden voorlopig tot elf uur ’s avonds open is. Later worden de openingstijden verder verruimd. Een geweldige verbetering voor onze gemeente. Tot nu toe moest je helemaal naar Arnhem-Zuid. Een heleboel mensen zullen opgelucht ademhalen. Het wordt niet alleen makkelijker voor mij maar zeker ook voor mensen zonder eigen vervoer, ouderen, gehandicapten en mensen die nog verder van Arnhem-Zuid vandaan wonen dan ik. Het is ook belachelijk dat als je in Dieren woont medicijnen helemaal in Arnhem moet gaan ophalen. Juist op die momenten dat de apotheek in Arnhem-Zuid slecht bereikbaar was. Bovendien vind ik het een ongure omgeving die onveilig aandoet. Vooral als je daar ’s avonds laat moet zijn.

Ik begreep (bij dat apothekerspanel) dat de apothekers al een tijd met een plan bezig waren om in deze omgeving een dienstapotheek te openen en dat de gemeente ’n handje heeft geholpen om dit proces te versnellen. De complimenten voor de Rhedense wethouder van gezondheid, Jan Jansen. Jansen krijgt een pluim van mij.

Goed stukje werk Jan!