Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 20 maart 2009

Winkel van Sinkel (9)

Het is alsof de duvel er mee speelt. De Gelderlander kwam gisteren met twee artikelen die naadloos aansluiten op berichtjes op weblog Politiek Rheden die ik van de week juist gemaakt had naar aanleiding van eerder berichten in die krant. Een mooie wisselwerking.

De Arnhemse VVD vroeg onlangs wat de gemeente Arnhem met de “Arabische namen-lijst” aan het uitspoken was. Eergisteren gaf ik daar in mijn bericht Arnhemse “service” aan hoe ik daarover dacht. Gisteren meldde de Gelderlander dat Arnhem niet van plan is deze lijst in te ban te doen.

Ik weet niet precies welke redenering het Arnhemse college van B&W volgt dus ik moet gissen. Maar ik kan me voorstellen dat ze de Berber-ouders met een Marokkaanse nationaliteit willen behoeden voor problemen met de Marokkaanse overheid.

Toch is dat de verkeerde weg. Arnhem schaart zich in het rijtje gemeenten die zich door de Marokkaanse overheid laten gebruiken om de arabisering van Berbers door te voeren. Arnhem maakt zich daarmee indirect schuldig aan culturele zuivering. Bovendien hebben deze mensen veelal ook de Nederlandse nationaliteit. Dat maakt het nog ’n graadje erger. Als hier in Nederland Friese of Saksische namen verboden zouden worden omdat ze niet Hollands genoeg zijn dan zou de Nederlandse natie op z’n achterste benen staan. Slappe hap daar in Arnhem.

Gisteren berichtte ik ook over de Casa Intermezzo waarvan de sluitingsdatum in mei 2010 onzeker is geworden . Ik uitte mijn vrees dat de Casa langer blijft staan dan was beloofd door eigenaar Innoforte en was toegestaan én beloofd door de gemeente Rheden. In de Gelderlander meldt bestuurder Ed Cools van Innoforte prompt dat hij vasthoudt aan de oorspronkelijk sluitingsdatum. En hij noemt daarbij ook nog ’n partij die ik over het hoofd had gezien. Naast Attent, de gemeente Rheden en Innoforte is ook nog Alysis ( Casa Intermezzo staat op het terrein van Ziekenhuis Velp, onderdeel van Alysis) betrokken. Cools wil dat probleem zo snel mogelijk van zijn bord af hebben. Gelijk heeft ie. I

Er is nog een jaar te gaan voordat de sluitingsdatum wordt bereikt. Benut die tijd om een goede oplossing voor dat probleem te vinden. Een goede huisvesting voor de logés van Regina Pacis moet voorop staan. Dat moet wel snel. Want de kwetsbare cliënten van Regina Pacis mogen niet te lang aan onzekerheid worden blootgesteld.

Toch maar eens praten met de bewoners van de Ulenpas? Begin daar eerst eens mee. Misschien zijn de Ulenpassers inmiddels gewend aan de Casa en die willen vast niet op hun geweten hebben dat er met de broze buren van Regina Pacis gesold gaat worden. De garanties aan de Ulenpassers zullen dan wel kei- en keihard moeten zijn. Die mogen uiteindelijk ook niet de dupe worden van de problemen bij Attent.

Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden opgelost.