Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 15 april 2009

Tafel van Tien - agendavoorstel

Vanavond (15 april 2009) is er een overleg van de gemeente met de Tafel van Tien.

De voorbereiding door de gemeente gebeurt kennelijk op z'n janboerenfluitjes. Denkt wethouder Kuiper soms meer aan een gezellig samenzijn? In de trant van: we heffen het glas, we doen een plas en alles blijft zoals het was?

De leden van de Tafel van Tien hebben namelijk wel een uitnodiging ontvangen maar een agenda ontbrak. De Belangenvereniging Dieren e.o. heeft daarom zelf een aantal bespreekpunten voorgesteld (zie onderstaande brief).

Lijkt me geen overbodige luxe.

Klik op de afbeelding om te vergroten.

------
Gezamenlijke Belangen Organisaties Dieren e.o. (GBO)

Aan: het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rheden
t.a.v. de heer L.J. Kuiper, wethouder
Postbus 9110, 6994 ZJ de STEEG

datum: Dieren, 13 april 2009
betreft: Uitnodiging bijeenkomst tafel van Tien d.d. 15 april 2009

cc: Deelnemers Tafel van Tien en raadsfracties
---------------------------------------------------------------------------
Geachte heer Kuiper,

30 Maart jl. ontvingen wij van u de uitnodiging voor de bijeenkomst van de Tafel van Tien (T10) op 15 april a.s. Na twee informele ‘informatieavonden’ in oktober en januari jl. is het goed met elkaar weer constructief aan de slag te gaan op weg naar realisatie van het plan ‘Traverse Dieren’.

De afgelopen periode heeft het GBO niet ervaren als een periode waarin uwerzijds jegens de T10 –leden voldoende sprake was van betrokkenheid bij de planontwikkeling, terwijl er wel veel aanleiding was hiertoe. Middels inspraak op 19 februari jl. en 3 maart jl is hier door ondergetekende ook gewag van gegeven.

Het GBO wil graag de betrokkenheid weer op het niveau krijgen zoals op 25 juni 2008 door de gemeenteraad met u en de T10-leden is afgesproken. Een goed overleg, zoals nu op 15 april a.s. gepland kan mogelijk het begin zijn van een (her)nieuw(d)e samenwerking. Bij gebrek aan een tijdig agendavoorstel uwerzijds, heeft het GBO een aantal van belang zijnde agendapunten benoemd die zij graag op de 15e april a.s geagendeerd ziet.

- Het vaststellen van de notulen van de laatst gehouden T-10 vergadering op 18 juni jl.
o Als start voor een nieuw samenwerkingstraject acht het GBO het van belang dat er overeenstemming is over het verslag zoals 10 juli jl. per mail aan de T10-leden namens u is verstuurd;

- Wijze van betrokkenheid T10
o Het GBO verwacht dat u, zoals ook meerdere malen in de gemeenteraad in de afgelopen periode aan de orde is geweest, komt met een voorstel hoe u de (wijze van) betrokkenheid van de T10 bij het planproces wil vormgeven en waarborgen. Mogelijk kunnen we in discussie ook gezamenlijk komen tot zo een voorstel;

- Budgetten
o Op dit front is in de afgelopen periode veel aan de orde geweest. Zo is in de afgelopen weken de afrekening van het voormalige project ‘Hart van Dieren’ gepasseerd en is de overeenkomst t.b.v. de ter beschikking te stellen rijksbijdrage in voorbereiding. Naar de mening van het GBO is het van groot belang te weten wat de verhouding is van de budgettaire ruimte en aanwending ervan tot het plan 3A;

- Samenwerking gemeente Rheden – Provincie Gelderland
o De gemeente maakt zich hard voor het plan 3A, maar geldt dit ook voor de Provincie? Het GBO acht het van groot belang dat plan 3A het doel is van het samenwerkingsverband tussen gemeente en provincie. Uit (publicatie)stukken valt te lezen dat op dit punt provincie en gemeente in stelligheid van doelstelling, mogelijk verschillen. Kortom, hoe geven beide partners samen invulling aan 3A, zoals in onderlinge overeenkomsten en organisatie?

- Samenhang van ontwikkelingen
o Het GBO heeft grote behoefte aan het met elkaar delen van samenhang van (planologische) ontwikkelingen in het licht van plan 3A. Voorbeelden van ontwikkelingen in dit kader zijn de voorgenomen aanleg van de Tunnel Molenweg (inclusief enkelvoudig autoverkeer), het recentelijk reconstrueren van de VSM-spoorlijn en de recente berichtgeving over het onderzoek voor de verplaatsing van Gazelle.

Het GBO vraagt in deze aandacht voor een op te stellen Verkeerscirculatieplan. Een recent dodelijk ongeval op de Wilhelminaweg onderstreept in deze de noodzaak voor verbetering van ook de verkeersveiligheid in en rondom het plangebied.

Onder dankzegging voor de uitnodiging voor 15 april a.s. gaat het GBO uit van het opnemen van bovenvermelde punten in de gezamenlijk vast te stellen agenda.

Hoogachtend,
namens het platform GBO
D. Ottevanger.