Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 25 april 2009

Dicht die tent!

Wedstrijden van Vitesse, Koninginnenacht, Carnaval in Rio, housefeesten en rockconcerten zijn allemaal geen probleem voor Arnhemse ordehandhavers. De kroegen zitten dan vol. Bij speciale gelegenheden ook buiten de normale openingstijden .

Daar hoeft de uitbater van Theothorne die tijdens de Dierense kermis een after-party wilde organiseren niet op te rekenen. Hij moet de tent tijdens de kermis zelfs vervroegd sluiten, tegelijk met de sluiting van de kermis. Ook al neemt ie alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om problemen te voorkomen. ’n Paar extra agenten kunnen er al helemaal niet van af want die zijn al nodig voor de kermis zelf.

En volgens burgemeester Petra is het hier geen Korenmarkt, in haar ogen kennelijk het Sodom en Gomorra van deze streek. Da’s niet alleen weinig vleiend en oncollegiaal naar de Arnhemse burgemeester Krikke maar het maakt ook duidelijk dat je als horecaondernemer weinig in de gemeente Rheden te zoeken hebt. Petra van Wingerden kiest daarmee de makkelijkste weg. Het is voor haar het eenvoudigst om een vergunning te weigeren aan een kroegbaas dan om te zorgen voor aanvullende politieinzet. Ze had dat vorig jaar al gezegd beweert ze. Hoe dan ook, zij laat de ondernemer barsten.

Zij had m.i. ook andere wegen kunnen kiezen. Bijvoorbeeld door bij de raddraaiers van vorig jaar + bijbehorende kliek van tevoren door de politie een huisbezoekje te laten afleggen. Of een briefje thuis te bezorgen zodat die figuren weten dat ze in de gaten worden gehouden en bij het minste geringste in de kraag worden gepakt. Het is mooi meegenomen dat dan gelijk ook hun ouders op de hoogte zijn. Als toegift zouden deze gasten bij nieuwe misdragingen voor volgende evenementen een verblijfsverbod moeten krijgen voor de wijde omgeving van die festiviteiten + een toegangsverbod voor alle horeca in de omgeving. Dan pak je de veroorzakers en is niet degene de dupe die met hard werken z’n brood probeert te verdienen. Maar ja, da’s natuurlijk te omslachtig. Veel te moeilijk. En niet haalbaar, toch?

Denk daar eens over na! Ook in de raadszaal, wil je?

Neem de gasten die de trammelant veroorzaken te grazen! Probeer het in ieder geval.

Het is voor de andere kroegbazen die hun café niet vroeger hoeven te sluiten te hopen dat het daar rustig blijft. Anders krijgen ook zij straks de Zwarte Piet toegeschoven.