Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 26 april 2009

Laatste der Mohikanen

Suzanne de Lijser probeert zo’n beetje in haar eentje het Streekjournaal journalistiek op de been te houden. De lokale correspondenten zijn de laan uitgestuurd en zij moet maar zien hoe ze het blaadje nog enigszins aantrekkelijk kan houden. Naar ik heb begrepen ook nog eens met zeer beperkte middelen. Geen gemakkelijke opgave. Maar desondanks slaagt ze er bijna wekelijks in om een goed artikel te schrijven. Zo ook afgelopen woensdag.

'n Beetje van de kritiek die ik op de (on)afhankelijkheid van de lokale pers heb moet ik dan ook terugnemen. In ieder geval voor Suzanne.

In haar artikel over de woonvisie klinkt fijntjes kritiek door. Ze papagaait wethouder Kuiper en de afdeling communicatie van de gemeente niet klakkeloos na. Suzanne heeft haar huiswerk gedaan en weet te melden dat de Nota Ruimte ook geldt voor Nimmer Dor en Riviersteen terwijl wethouder Kuiper dat ontkent. Da’s van belang omdat volgens die Nota Ruimte alleen in uitzonderlijke omstandigheden extra nieuwbouw, anders dan voor de lokale bevolking, is toegestaan. Ook merkt ze op dat de middeldure woningen in plan Nimmer Dor onder de noemer “betaalbaar” worden geschaard zodat ze onder de 50/50-regeling goedkoop/duur vallen. De begrippen goedkoop/betaalbaar/duur kunnen dus ook op de helling.

Van de week kreeg ik opnieuw het Streekjournaal op de deurmat. Laten we dat aub zo houden!

Voor de schrijfsels van Suzanne, de laatste der Streekjournaal-Mohikanen.

Klik op de afbeelding om te vergroten.