Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 27 april 2009

Phishing mail

Hoedt u voor dit soort mailtjes. Ga er nooit op in en geeft nooit en te nimmer antwoord!

Dit is GEEN mail van uw internetprovider.
Uw internetprovider zal deze informatie nooit aan u vragen.

Het gebrekkige Nederlands en het emailadres van de afzender is op zich al een aanwijzing dat de afzender uit het buitenland komt.

De afzender heeft louter de bedoeling informatie, zoals wachtwoorden, van u te achterhalen!

Klik op de afbeelding om te vergroten


"In geouwehoer kan je niet wonen" (3)

In de gemeente Rheden staat de bouw van 1500 woningen op stapel. Deze zijn in aanbouw of in ontwikkeling.

Wethouder Kuiper daarover in het Streekjournaal: “In de Stadsregio is een tekort van 24.000 woningen. Die 1500 woningen worden over een hele lange periode gerealiseerd. Een deel staat er overigens al. Bovendien is deze omgeving plezierig om in te wonen.”

Wat zegt ie nou eigenlijk? Spreken over een hele lange realisatieperiode, zonder daarover specifiek te worden en tegelijkertijd aangeven dat een deel van die 1500 woningen er al staan. Daar kun je toch geen moer mee.

Dan maar weer terug naar de woonvisie. In een bijlage staan de bouwplannen per woonkern opgesomd. Daaruit blijkt dat er op dit moment 732 woningen in aanbouw zijn of waarvoor de uitvoeringsplannen ver gevorderd zijn. Bovendien zijn daarin een aantal vergevorderde plannen waaronder Nimmer Dor (Laag Soeren), Rhederhof en Riviersteen (Rheden) of Wagenaarplein (Dieren) niet eens meegenomen. Dat van die “hele lange periode” van wethouder Kuiper valt dus wel mee.

Klik op de afbeelding om te vergroten


Arnhem heeft een andere insteek. In De Gelderlander zegt zijn Arnhemse collega Roeland Kreeft: “Voor de komende vijf jaar zijn er in de gemeente Arnhem plannen om zo'n 13.000 woningen te bouwen. Dat is te veel, zeker in de huidige omstandigheden, met een vastgelopen huizenmarkt" en “.. er zitten meer huizen in de pijplijn dan waaraan behoefte is.” In Arnhem trapt men dus op de rem.

Als we het echt over “een langere periode” hebben dan verwacht ik trouwens dat er zelfs meer dan 1500 woningen gebouwd gaan worden. In die woonvisie-bijlage (zie hieronder) waar ik het over heb staan bijvoorbeeld ook een groot aantal locaties in Dieren vermeld waar behoorlijke contingenten woningen zullen/kunnen worden gebouwd waaronder de Traverse. Daarnaast zijn de sportvelden in Rheden en Dieren en het Gazelle-terrein in beeld.

Klik op de afbeelding om te vergroten


Klik op onderstaande links voor de volgende afleveringen:
"In geouwehoer kan je niet wonen" (4)
"In geouwehoer kan je niet wonen" (5)
"In geouwehoer kan je niet wonen" (6)
"In geouwehoer kan je niet wonen" (7)

Eerdere afleveringen:
"In gehouwehoer kan je niet wonen (1)
"In gehouwehoer kan je niet wonen (2)