Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 8 september 2009

Riviersteen?

De consultatieavond die de projectontwikkelaars van Riviersteen vorige week organiseerden was kennelijk niet zo’n succes. Een select gezelschap van zestig personen en organisaties die betrokken zijn geweest bij de planvorming was uitgenodigd. Volgens de persberichten daarover maakte de parochieavond niet veel enthousiasme los. De aanwezigen mochten stemmen op een van de ontwerpen. Twaalf stemmen voor het ontwerp van Buro Lubbers en tien stemmen voor het ontwerp van Van Beek. Achttien mensen stemden blanco en twintig stemden helemaal niet. Is de spirit er een beetje uit? Of is er heibel in de tent?

Maar niet getreurd. De eigenaren van Riviersteen blijven aan de weg timmeren. Nu zijn ze op zoek naar een nieuwe naam. De oude , Riverstone, is uit de picture of misschien wel te zwaar beladen. En nu er politieke tegenwind is opgestoken moet er natuurlijk ook een publicitair schepje bovenop worden gedaan om het project positief onder de aandacht te brengen. Bovendien, waarom moet het een Engelstalige naam zijn? We wonen nog steeds in Nederland.

Of zou het komen omdat er al ’n Riverstone bestaat? In Fort Bend County dichtbij Houston in Texas. Huizen vanaf zo’n 225.000 dollar. Je kunt er ook duurder terecht hoor. Net zo je wilt.

Mij klonk de naam Riverstone overigens al veel langer niet goed in de oren. Mijn aversie voert terug op de patserige openingspresentaties van mei 2007. In mijn bericht “In de Ban van Riviersteen” van mei 2007 ben ik daar al uitgebreid op ingegaan.

Ik doe maar niet mee aan de gooi naar het diner voor twee. Alhoewel ik natuurlijk wel de mooiste naam, Riviersteen, hanteer. Al sinds 2007! Die is dan ook auteursrechtelijk beschermd. Afblijven dus!

Ik heb nog wel ’n paar suggesties: Rivierburcht, Rivierbastion, Rivierstaete, Rivierfort, IJsselgracht, IJsselsteen, IJsselpark, IJsselburg of IJsselstins. Of heeft iets met groen de voorkeur? Dat verkoopt natuurlijk nog beter. Velpergroen, Rhedergroen, Watergroen, Groene Steen of Groene Rivier. Allemaal héél origineel!