Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 17 oktober 2009

Weg met Symphonica in Rosso

Ik begin m’n buik vol te krijgen van het Symphonica in Rosso in het GelreDome. Afgelopen vrijdagmiddag deed ik er op bijna drie uur over om van Amstelveen naar Velp te rijden. De A2 en de A12 zaten muurvast en het voortdurend optrekken, stilstaan is een vermoeiende slopende en zinloze bezigheid. Ook al het andere verkeer in en rond Arnhem kon geen kant op.

Het was niet allleen het vakantieverkeer maar ook Symphonica in Rosso dat zorgde voor dichtgeslibde wegen rond Arnhem. Het was me al een paar keer eerder overkomen dat ik in dat Symphonica-verkeer vastzat. Ik heb daar meer dan genoeg van.

De organisatoren zouden eens wat beter met die te verwachten verkeersdrukte rekening moeten houden. Zorgen dat dat verkeer in goede banen wordt geleid.

En anders mogen ze van mij opsodemieteren met die Symphonica-zooi.

DSB en Lone Star

Als het Dick Scheringa al lukt om DSB aan een Amerikaanse investeerder over te doen dan hoeven het personeel én de klanten nog niet staan te juichen. Uit de NRC verneem ik dat het om het Texaanse bedrijf Lone Star gaat.

Zo’n private-equity-fund is geen filantropische instelling. Het gaat louter en alleen om winst. Activiteiten die niet op zeer korte termijn bijdragen aan de winst worden samen met het personeel rigoreus weggesneden. Elke medewerker die niet met minder genoegen wordt uitgespuugd. Er zullen ongetwijfeld DSB-medewerkers zijn die niets te maken hebben de praktijken van DSB én dat ook niet wisten. Maar ik heb geen medelijden met dat deel van het personeel dat zijn uiterste best heeft gedaan om klanten een oor aan te naaien.

En klanten hoeven al helemaal niet blij te zijn. Mensen die niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen worden tot op het bot uitgekleed. Dus als de verkoop aan Lone Star doorgaat kunnen we binnenkort de eerste beelden zien waarbij mensen uit hun huis de straat op worden geschopt.

Andere klanten worden zodra er maar enige kans op is als citroenen uitgeperst. Als er ook maar enig licht in een contract is om rentes te verhogen dan gebeurt dat ook.

Als de verkoop doorgaat zal niet alleen Dick Scheringa blij zijn. Ook de andere Nederlandse banken zullen wel blij zij met een verkoop. Dan hoeven zij niet via het garantiestelsel op te draaien voor de schade.

Maar voor het overige is het maar zeer de vraag of iedereen daar nu zo blij mee moet zijn.