Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 2 november 2009

Burgemeester over de schreef

Afgelopen zaterdag was Van Wingerden op Radio M-FM. Ik hoorde haar zeggen dat zij in januari een aanbeveling van vertrouwenscommissie verwacht. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dat hoorde. Daar hoort Van Wingerden zich helemaal niet mee te bemoeien. De raad maakt zelf wel uit hoe en wanneer zij met een aanbeveling komt en niet burgemeester Van Wingerden.
Hallo raadsleden…..dringt dat ook tot ú door?

Nogmaals: volgens de procedureregels moet de raad uiterlijk 1 maart 2010 met een aanbeveling komen. Dat hoeft dus nog niet in januari. Bovendien zijn het REGELS, niets meer en niets minder. De raad kan echt niet gedwongen worden om vóór 1 maart met een aanbeveling te komen. Ik wil nog wel eens zien wat er gebeurt als de raad afziet van een aanbeveling of aanbeveelt om een keuze aan de nieuwe raad over te laten. Wordt de complete vertrouwenscommissie dan met gillende sirenes in boevenwagens naar de koepel afgevoerd?

De burgemeester mag roepen hoe fijn ze het in Rheden vindt, hoe aardig de Rhedenaren zijn en hoe goed ze wel niet is maar ze hoort én mag zich niet met de vertrouwenscommissie bemoeien. En al helemaal niet als het over haarzelf gaat. Zij moet de geringste schijn van beïnvloeding van de werkzaamheden van die commissie vermijden. Ook als het over planning gaat. Bovendien moet die vertrouwenscommissie nog geïnstalleerd worden. Maar de burgemeester komt even melden dat zij in januari een aanbeveling van die commissie verwacht.

Tja, als je dit als raadslid pikt...