Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 26 februari 2010

Mijn partij is uniek want…..

In de aanloop naar die gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart legt het Streekjournaal wekelijks een vraag of stelling voor aan de Rhedense politiek.

Nog ’n week tot aan de verkiezingen. Ter afsluiting van de serie verkiezingsartikelen biedt het Streekjournaal de Rhedense lijsttrekkers de mogelijkheid om hun partij in de schijnwerper te plaatsen. Wij hebben gevraagd waarom de kiezer op hun partij zou moeten stemmen. Wat onderscheidt de politieke partijen van elkaar? Hebben de kiezers iets te kiezen?

De lijsttrekkers borduren voort op het thema: Mijn partij is uniek want…..

Tjebbe Vugts (CDA): Het CDA is uniek want wij zetten ons in voor U en een uniek Rheden. Wij vinden dat Rheden sociaal, leefbaar en bereikbaar moet blijven. Daarom is het CDA voor een actief en slagvaardig woningbouwbeleid: de juiste woningen op de juiste plaats voor de juiste groep. Duurzaam en levensloopbestendig bouwen voor jong en oud. Het CDA wil de infrastructuur verbeteren zodat al onze dorpen en dorpsdelen goed en veilig bereikbaar blijven. Daarnaast willen we maatregelen langs de spoorlijn onderzoeken en treffen. Voor bestuur en financiën: de tering naar de nering zetten. Sociaal en solidair. Maar vooral Betrokken en Verantwoordelijk voor de inwoners van ons unieke Rheden.

Harriët Tiemens (GroenLinks): GroenLinks is uniek omdat met GroenLinks in het college voor het eerst in de geschiedenis van de gemeente Rheden er nu aandacht is (tijd, geld en menskracht) voor natuur, biodiversiteit, milieu, energiebesparing en klimaatbeleid. Investeringen in energiebesparing en in herstel van lanen, bossen en stuifzand zijn ten goede gekomen aan lokale werkgelegenheid. We hebben laten zien dat groen werkt! Bovendien is nu eindelijk actie ondernomen op de 10 grootste kleine ergernissen in de gemeente, zoals hondenpoep, zwerfvuil, overhangend groen e.a. We ergeren ons nog steeds, maar wel steeds minder. Als er straks fors bezuinigd moet worden kunt er bij ons op rekenen dat we besparingen niet halen bij kwetsbare groepen. Waar u wel op kunt rekenen zijn innovatieve ideeën zoals het mobiel zorgloket, waardoor zorg bij de mensen thuis komt.

Ronald Haverkamp (VVD): De VVD Rheden is uniek want VVD Rheden is door de Gelderlander uitgeroepen tot beste fractie van de gemeente Rheden. Daarnaast is lijsttrekker Ronald Haverkamp uitgeroepen tot beste raadslid. Kiest u voor de VVD Rheden dan kiest u voor kwaliteit. VVD Rheden luistert naar de inwoners. VVD Rheden toont daadkracht. Geen woorden maar daden. Inhoudelijk zijn wij ook uniek. Wij willen geen lastenverhoging voor onze inwoners. Wij willen een kleinere ambtelijke organisatie. Wij willen cameratoezicht op onveilige plekken in de gemeente. Wij willen schoolzwemmen herinvoeren en geen windmolens in onze prachtige gemeente. Inwoners met een uitkering moeten aan de slag. Desnoods vrijwilligerswerk. Onze dorpen moeten dorpen blijven. Geen hoogbouw.

Krista den Hertog-Heins (D66): D66 is anders uniek! Vier jaar zat D66 niet in de Rhedense gemeenteraad en vaak dachten wij: “Dat kan anders!” Veel inwoners zijn kritisch op de bestuurscultuur, vinden dat zij niet gehoord worden en dat het bestuur zijn eigen gang gaat. Kiezers dreigen af te haken. D66 heeft zich langs de zijlijn ‘warmgelopen’. Denk aan de Traverse Dieren of het goederenvervoer op de IJssellijn. U kunt erop rekenen dat D66 burgers en organisaties actief bij het gemeentebeleid betrekt. Het móet anders en het kán anders. D66 zal beslissingen uitleggen en onderbouwen. Zo mogelijk als collegedragende coalitiepartij maar als dat niet lukt vanuit een kritische oppositie. Goed bestuur is een randvoorwaarde om alles wat Rheden zo bijzonder maakt te behouden Met goed bestuur zorgt D66 voor behoud van onze groene woonomgeving en gemeentelijke voorzieningen. D66 staat voor duurzaamheid, kennis, werken en wonen.

Hendri Witteveen (ChristenUnie): De ChristenUnie is uniek want:
1. Wij laten ons inspireren door de Bijbel.
2. Dat betekent voor ons dat we prioriteit geven aan duurzaamheid. Ook tijdens deze crisis houden we goed voor ogen hoe we de aarde overdragen aan onze kinderen.
3. We zijn niet uit op eigen succes. We richten ons op samenwerking met collega’s in de raad en het college, maar ook met de samenleving.
4. In onze visie moet de gemeente een stapje terug doen en zich richten op de ondersteuning van verenigingen, (vrijwilligers)organisaties en actieve burgers. Die zijn heel wat mans en kunnen taken van de gemeente overnemen.
Zo willen we de belangen van iedere inwoner van Rheden dienen.

Henk van Valburg (PvdA): Ja, mijn PvdA is uniek omdat die zich al 64 jaar onafgebroken inzet voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Inzet voor huisvesting, armoedebeleid, werkgelegenheid en scholing, we voeren het integratiedebat op nationaal en gemeentelijk niveau, hebben contacten, met onder andere: Mensen in de Bijstand, de Cosbo, de Moskee, het AGO, de Turkse Culturele Vereniging , Humanitas, Wijkplatform Velp Zuid en de diverse belangenverenigingen. Iedereen telt mee, ouderen, jongeren, allochtonen en gehandicapten. Iedereen verdient een kans, ook een tweede kans. Wil je niks, dan mag je, wat de PvdA betreft aangepakt worden. Misbruik moet worden bestreden, normen en waarden bewaakt. We willen ook dat de sterkste schouders, de zwaarste lasten dragen. Er is bij onze partij altijd ruimte voor ieders mening. Soms lastig, maar het maakt ook dat de PvdA mijn partij is.

Jorine Dirks (SP): De SP is uniek, omdat de partij vanuit haar socialistische ideologie als enige privatisering en marktwerking absoluut afwijst. Wij zijn fel tegen de neoliberale koers van de afgelopen jaren. Wij willen een samenleving met ‘meer wij, minder ik’. Meer aandacht voor buurten, wijken en bewoners. Een mens is meer dan consument, een land is meer dan een BV. De SP is ook uniek, omdat de partij een geheel eigen werkwijze heeft: wij combineren actie en fractie, oftewel, we doen ons politieke werk op straat en in de raad. Zonder onderzoek geen recht van spreken, zeggen wij altijd. Daarom gaan SP'ers vaak naar buiten, de straat op, om met mensen te praten over zaken, die ons allemaal aangaan (bijvoorbeeld het goederenvervoer), ons te laten informeren of juist anderen te informeren. En dat combineren we met het werk in de raadszaal

Ron Nienhuis (Groep Hop): Groep Hop is uniek want een partij voor de onafhankelijke burger, die tot dusver als enige partij variant 4 van de Traverse Dieren ondersteunt: Twee tunnels, bij de Wilhelminaweg en de Harderwijkerweg. Een relatief eenvoudige en betaalbare oplossing om de barrière tussen Dieren Noord en Zuid op te heffen. Dat past binnen het budget dat de provincie beschikbaar heeft zodat snel met dit plan kan worden aangevangen. Groep Hop is als enige partij voorstander van het afschaffen van lokale belastingen en de inning centraal door de rijksoverheid te laten uitvoeren, wat een enorme kostenbesparing oplevert, die dan aan de burger kan worden besteed. Onder andere in de vorm van GRATIS INTERNET. Iedere burger moet van internet gebruik kunnen maken. Minima krijgen een PC in bruikleen van de gemeente zodat zij geen kennisachterstand oplopen in deze informatiemaatschappij.

1 opmerking:

  1. Wim Pieper Gemeentebelangen27 februari 2010 om 21:34

    Onze partij is uniek omdat:
    - de enige echte onafhankelijke partij zonder landelijke binding;
    - wij geen kopstukken hierna toehalen of bijvoorbeeld met Jan Peter Balkenende op een bolderkar op de foto gaan;
    - wij geen torenhoge Rijsksubsidies krijgen om onder meer acties te houden;
    - wij onze eigen opleidingskosten moeten betalen;
    - wij onze eigen verkiezingsacties moeten betalen;
    - wij geen verantwoording aan landelijke politieke clubs hoeven af te leggen;
    - wij zonder van bovenaf te worden gestuurd ons eigen inhoudelijk lokaal gericht verkiezingsprogamme maken.

    BeantwoordenVerwijderen