Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 6 februari 2010

Verkiezingspoll gemeenteraadsverkiezingen.

Op 3 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De campagne loopt op volle toeren en de partijen buitelen over elkaar heen om hun boodschap onder uw aandacht te brengen. De kranten staan vol, de posters worden geplakt, websites worden opgepoetst en op straat wordt u aangeklampt door vrijwilligers die u soep, folders en buttons opdringen. Worden de partijen die ook tijdens de raadsperiode al ver voor de verkiezingen actief zijn beloond voor hun inspanningen of maakt het allemaal niet uit?

Hebt u uw keus al gemaakt? Gaat u überhaupt stemmen? Altijd interessant. Vanaf vandaag kunt u op Politiek Rheden aangeven wat u van plan bent. Kunnen we op 3 maart mooi vergelijken of de uitslag van de verkiezingen overeenkomt met het stemgedrag van de bezoekers op Politiek Rheden of dat de mensen die de weblog bezoeken een geheel eigen publiek vormen. Mensen die meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in de politiek gang van zaken. Ik ben benieuwd.
Vanaf vandaag kun u (links op de blog) aangeven of en hoe u gaat stemmen.

Ik ben benieuwd of er naast de lezers uit Rheden ook belangstelling is vanuit Rozendaal en Doesburg. Daarom staan er naast een enquête voor Rheden ook voor Rozendaal en Doesburg polls op de blog.

Trouwens, als u er behoefte aan heeft om kenbaar te maken waarom we wel op die ene partij of juist niet op die andere partij moeten stemmen dan vind ik dat prima. Stuur uw mening dan naar theo.kooijmans@telfort.nl
Ik plaats uw boodschap dan op de weblog.

SP: Februari, maand van het spoor

SP in actie!

De SP Rheden heeft de maand februari uitgeroepen tot maand van het spoor.

Eén van de speerpunten van de partij luidt:
72 goederentreinen op de IJssellijn: dat spoort niet!

De SP bezoekt alle bewoners van de huizen langs de spoorlijn in de dorpen Spankeren, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp.

De partij wil uw uw mening over het gebruik van de spoorlijn en de plannen voor meer goederentreinen horen. Daarom houdt zij van 6 tot 19 februari een enquête onder alle ca. 600 huishoudens langs het spoor. Hang de poster duidelijk zichtbaar op uw raam. Zo laat u iedereen zien, wat uw mening is.

Er is ook een prijsvraag aan deze actie verbonden. Mail een foto van de poster op uw raam naar rheden@sp.nl. Uit de inzendingen wordt een winnaar getrokken. Deze ontvangt een dag gratis reizen met de trein voor 1 of 2 personen.

Ook als u wat verder van het spoor vandaan is uw mening relevant. De goederentreinen veroorzaken niet alleen trillingshinder en geluidsoverlast maar vormen ook een barrière in de Rhedense dorpskernen. Bovendien veroorzaken ze milieuoverlast en het vervoer van gevaarlijke stoffen levert ernstige veiligheidsrisisco's tot ver in de omgeving van de spoorlijn op.
De enquête wordt vandaag aan de bewoners langs het spoor wordt aangeboden.
Als u niet direct aan het spoor woont en wel een poster en/of enquête wil, kunt u deze vanaf vandaag, 6 februari, aanvragen via de website van de SP.

U kunt de enquête vanaf maandag 8 februari ook digitaal invullen via de website van de SP.

Onderstaand de vragen van de enquête.
Klik op de afbeelding om te vergroten.