Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 21 februari 2010

Gemeentebelangen breekt met Dick Jurriëns

Gemeentebelangen heeft gisteren met Dick Jurriëns, gemeenteraadslid en de nummer 3 op de kandidatenlijst van het Rhedense Gemeentebelangen, gebroken.

De “nieuwe garde” binnen de partij had kritiek op penningmeester Diny Jurriëns en de campagnecommissie had dit in een email aan Diny Jurriëns verwoord. Penningmeester Diny is de vrouw van Dick Jurriëns en die kritiek bleek bij Dick niet in goede aarde te zijn gevallen.

Afgelopen maandag (15 februari) zei hij het vertrouwen in lijsttrekker Magda Rook op met de vermelding dat hij zelf zou vertrekken als Magda zou aanblijven.

Donderdag (18 februari) kwam de kwestie op tafel in een gesprek van de campagnecommissie, Magda Rook, Claudia Reusink, Arjan Bosveld en Marcel Brouwer, met fractievoorzitter Piet Wubs en partijvoorzitter Olof Wullink

Piet Wubs bleek niet op de hoogte van het feit dat Dick Jurriëns het vertrouwen in Magda Rook had opgezegd. Jurriëns had hem dinsdag wel een persbericht overhandigd waarin hij zijn vertrek aankondigt. Dat liet hij vergezeld gaan van het dreigement dit in de loop van volgende week naar de pers te versturen als de campagnecommissie de gewraakte email aan zijn penningmeester-vrouw Diny niet intrekt.

De campagnecommissie liet zich echter niet onder druk zetten en deelde mee dat Dick zijn persbericht wat haar betreft kon versturen. Piet Wubs en Olof Wullink probeerden nog een breuk te voorkomen. Zij zochten contact met Jurriëns. Tijdens dat gesprek gaf Jurriëns aan dat hij vrijdag (19 feb) een gesprek met Magda Rook over deze zaak wilde. De campagnecommissie had de actie van Jurriëns echter hoog opgenomen en wilde hier niet mee instemmen.

De nieuwe garde is het optreden van Jurriëns meer dan zat. Zij heeft gisteren een brief aan partijvoorzitter Olof Wullink verzonden. De openingszin zegt voldoende: “Naar aanleiding van de bestuurstrubbelingen en familiebanden in het bestuur welke wederom tot ernstige onenigheid geleid hebben, lijkt het ons dringend noodzakelijk om op korte termijn, binnen 4 weken, nieuwe bestuursleden te zoeken en een ledenvergadering uit te schrijven om een gezonde en stabiele vereniging te waarborgen”

Met instemming van fractievoorzitter Wubs en partijvoorzitter Olof Wullink is besloten dat Gemeentebelangen het persbericht van Dick Jurriëns zelf bekend maakt.

Een uitstekende actie van Gemeentebelangen. Gedreven door de nieuwkomers. Die laten zien zuiverheid en eerlijkheid hoog in het vaandel te hebben staan. Een team dat als één man (of vrouw zo u wilt) opereert. Mensen die niet met hun voorvrouw Magda Rook laten sollen.

Gemeentebelangen hoeft niet rouwig om het vertrek van Jurriëns te zijn. Hij leidt als raadslid een onopvallend bestaan. Toen eind 2006/begin 2007 de coalitie van Gemeentebelangen, SP en Pvda uiteenviel faalde hij volledig als fractievoorzitter. Er was met andere partijen afgesproken dat hij het voortouw zou nemen bij nieuwe coalitiebesprekingen maar toen het erop aan kwam liet hij het initiatief aan de PvdA. Vervolgens kwam Gemeentebelangen buitenspel te staan. Piet Wubs nam daarop het fractievoorzitterschap van hem over. Daarna hebben we weinig tot niets meer van raadslid Jurriëns vernomen.

Geen verlies voor Gemeentebelangen, geen verlies voor de Rhedense gemeenteraad.

Ik begin weer wat vertrouwen in de partij te krijgen. Om mijn keuze voor de raadsverkiezingen te bepalen heb ik nog wat tijd. Misschien ga ik toch nog op Magda, Claudia, Arjan of Marcel stemmen. Wat mij betreft hebben zij dat met hun standvastigheid verdiend. Zij laten zich niet ringeloren. Niet door Dick, ook al is het vlak voor de verkiezingen.

Volgens Jurriëns eigen persbericht (zie onder) keert hij niet meer terug in de gemeenteraad. Dat persbericht hoeft hij nu niet meer zelf te verspreiden. Die kleine moeite heeft de partij al voor hem genomen.

Dick Jurriëns heeft het in zijn persbericht over openheid , duidelijkheid en betrokkenheid. Nou Dick, je zult vast blij zijn met de nieuwe lichting. Die laten daar een staaltje van zien. Zie het eveneens bijgevoegde gespreksverslag en de brief van de campagnecommissie aan de voorzitter. Daar straalt de openheid, duidelijkheid en betrokkenheid vanaf.

Klik op een van de afbeeldingen om te vergroten.