Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 21 maart 2010

Am Veluwezoom nichts neues

Weinig nieuws van het coalitiefront. De beoogde coalitiepartners vinden het kennelijk verstandiger alles in de achterkamers te houden.

Alleen VVD-er Bas Geerdink uit Spankeren wil nog wel eens reageren. Maar ook hij zegt niet zoveel. Zwijgen is volgens hem goud. Nou ja, zwijgen. Hij wordt raadsvolger en rekent er op dat ie in de raad terecht komt. Dat wil zeggen dat er minimaal een wethouder uit het rijtje van zes dat boven hem stond wethouder wordt. Hans Elsenaar zie ik niet terugkeren als wethouder, dus dan wordt het Jaap Uijthof of Ronald Haverkamp, of beiden. In het laatste geval komt ook de nummer 8, Sjir Hansen uit Ellecom, in beeld.

Nou, veel vuur zit er niet in de coalitiegroep. Oude wijn in nieuwe zakken. Ze borduren voort op de bezuinigingsvoorstellen van het oude college. De echt noodzakelijke bezuinigingen schuiven ze op de lange baan. Daar maken ze “procesafspraken”over. Met een beetje “googlen” hebben ze uitgevlooid dat ze daar organisaties en instellingen bij gaan betrekken. Voor zich uitschuiven betekent dat. ’t Is me wat.

De PvdA houdt zich ook erg rustig. Daar zit al helemaal geen spat vuur meer in. Wouter Bos heeft twee weken te laat aan zijn stutten getrokken. Anders had de wereld (en het aantal zetels) er voor Henk van Valburg en Bert Kiljan heel anders uitgezien. Scheelt ze zeker twee raadszetels.

Schrijf dat coalitieakkoord nou maar uit. Die komedie heeft lang genoeg geduurd.

Dan kunnen we “daadkrachtig”en “ambitieus” op de oude voet verder.

Yes we can!

21 maart 2010

Er leek geen einde aan deze winter te komen. Het heeft lang geduurd, maar gelukkig, de zon wint aan kracht, de temperatuur gaat naar meer aangename waarden, de natuur barst uit haar wintercorset, de krokussen bloeien en de vogeltjes fluiten. Heerlijk!




De winter is nog niet helemaal uit ’t zicht verdwenen. Ik spotte vanmorgen nog ’n paar vogelspotters op de Ommershofselaan in Velp die de pestvogel in het vizier hadden. En dat is een wintergast uit het noorden van Scandinavië. Laat ie maar snel kiezen voor een reis naar Lapland. Dan kunnen we echt aan de lente beginnen.



En weet je. Ik kreeg van de week ook het gevoel dat het zakelijk wat beter gaat worden. Misschien ligt het aan het lenteweer en krijg ik de kriebels maar volgens mij zijn al die bedrijven het zat om te wachten tot de kredietcrisis helemaal over is. Die willen uit hun winterslaap. Iedereen wil weer aan de slag. Hup, investeren en aan het werk. Als er een schaap over de dam is dan volgen er meer. En als één bedrijf begint dan volgen zijn collega’s in dezelfde branche vanzelf. Dat zou pas een mooie lente geven.