Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 10 april 2010

Stinkefinger

Olof Wullink, voorzitter van Gemeentebelangen, schoffeert Barbara de Vos opnieuw. Na een eerdere poging Barbara de mond te snoeren op het afscheidsetentje voor de vertrekkende raadsleden gaan nu alle remmen bij Wullink los.

Arm Gemeentebelangen!

Volg de mailwisseling. Te beginnen met onderstaande mail. Niet te filmen!

==============================
barbaradevos@..... schreef:
Dag Olof, Ik hoorde dat er bij de laatste ALV door jou een power point demonstratie gegeven werd over de toekomst van GB. Gezien ik niet aanwezig kon zijn wil ik je hierbij verzoeken mij deze presentatie digitaal toe te sturen. Zoals je weet had ik me opgegeven als lid van het bestuur, het is voor mij uit dit oogpunt ook belangrijk om te weten wat de plannen/mogelikheden zijn. Tevens ben ik geïnteresseerd in de datum van de voor mei aangekondigde ALV, dit in verband met planning van een reis. Groeten, Barbara

==============================
o.wullink@........ schreef:
Dag Barbara,
Ik heb over je vraag nagedacht en wijs haar af.
de reden is dat ik mij door jouw geweldig te pakken genomen voel met je manoevres aangaande het verzoek van Piet en Cor om tijdens het afscheids eten geen controversiele onderwerpen ter sprake te brengen.

==============================
Olof Wullink schreef:
Dag Barbara,
Door je email schoot me weer te binnen dat ik ook aan jouw afscheid enige woorden besteed heb. Doordat je er niet was heb je deze niet gehoord. vandaar als bijlage
groeten Olof

groeten Olof

===============================
----- Original Message -----
From: Barbara de Vos
To: Olof Wullink
Sent: Friday, April 09, 2010 12:42 AM
Subject: Re: ALV

Bedankt Olof, maar ik had vooral om de Power Point Presentatie gevraagd. Deze ontvang ik dus graag nog, voorlopig beschouw ik jouw vorige mail als een - twijfelachtige - grap.
Groeten, Barbara
PS: En voor welke datum is de volgende ALV gepland?


====================================
-------- Originele bericht --------
Onderwerp: Re: ALV
Datum: Fri, 9 Apr 2010 14:25:05 +0200
Van: Olof Wullink
Aan: Barbara de Vos

Dag Barbara,
Je stelt twee vragen:
• Is het bestuur bereid mij reeds nu ter kennis te brengen wanneer de volgende ALV is
• Kan ik voordat de notulen verstuurd worden reeds nu over de power point presentatie beschikken.

Op beide vragen is het antwoord nee

Toelichting

ALV
Het bestuur is volgens het huishoudelijk reglement verplicht twee weken van te voren een ALV aan te kondigen. Je kunt er van verzekerd zijn dat het bestuur zal zich aan deze termijn zal houden. Er is geen enkele behoefte om jouw voor de andere leden van extra informatie over deze datum te voorzien of je anderszins extra van dienst te zijn.

Power point
Het bestuur is verantwoording schuldig naar de ALV en niet naar een individueel lid.
Wel kan een individueel lid (mits ondersteund door 10 % van het totale leden bestand) om een ALV op een termijn van 4 weken vragen. In deze ALV is het bestuur verplicht op de vragen die leven in te gaan. Bij Marcel hebben we ons hieraan gehouden dus mag je indien en voorzover nodig er van uit gaan dat we dat bij jouw ook zullen doen.

Een vraag die je niet gesteld heb maar die mogelijk in je opborrelt
Waarom trekt het bestuur zich op deze formele basis terug.
Het antwoord is eenvoudig: we balen gewoon ontzettend van je en zijn niet van plan ook maar een stap extra voor jouw als individueel lid te doen.
Waarom we van je balen is uiteengezet in de vorige email maar is goed om hier nog eens in het kort te herhalen. Op verzoek van Piet en Cor hebben we je voorgelegd om tijdens een afscheid etentje geen controversiële onderwerpen aan te snijden. Moedwillig heb jij dit verzoek in de war gestuurd en vervolgens er voor (laten) zorgen dat jouw negatieve versie pontificaal op de website van “ Rheden Politiek” verscheen.

Ik heb van Piet gisterenavond gehoord dat jij hem met jouw probleem benaderd hebt.
Piet meende er inderdaad, via het antwoord apparaat van mijn telefoon, goed aan te doen te verklaren dat hij het met het bestuursstandpunt niet eens is.

Hier kan ik alleen maar op zeggen:
Wellicht krijgt de vereniging in de toekomst ook nog eens leden die niet direct het bestuur aanvallen en met individuele leden meelopen maar die het bestuur eerst eens vragen wat er aan de hand is. Of beter nog de vragenstelster naar de komende ALV verwijzen

Natuurlijk realiseert het bestuur zich dat tijdens de laatste ALV afgesproken is zand over de verschillende affaires te gooien. Het bestuur zal dit ook doen maar deze handeling betekent natuurlijk niet dat wij voor de medeaanstichters van de huidige situatie ons extra inspanningen moeten gaan getroosten!

Weet je trouwens wat een “ Stinkefinger” is?

Groeten
Olof Wullink

Martijn Leisink wethouder in Arnhem

Zojuist is de portefeuilleverdeling van het Arnhemse college formeel bekend gemaakt. De nieuwe Arnhemse coalitie bestaat uit SP, VVD, D66 en GroenLinks. De wethouders van de SP, de VVD en D66 zijn eveneens bekend. Alleen GroenLinks heeft nog geen kandidaat aangedragen.

Volgens verwachting zal ook Martijn Leisink, fractievoorzitter van D66 in Provinciale Staten, in het Arnhemse college zitting nemen. Hij krijgt financiën, mobiliteit, grote steden beleid, personeel en ICT onder zijn hoede.

Martijn is in Rheden bekend van zijn bemoeienissen met Hart van Dieren en Riviersteen. In het dossier Hart van Dieren was hij een voortdurende plaag voor CDA-gedeputeerde Marijke van Haaren.

Van Haaren zal wel blij zijn dat ze van deze luis-in-de-pels verlost is. Alhoewel, Martijn kan zijn zetel in Provinciale Staten natuurlijk gewoon houden en zijn termijn tot aan de volgende statenverkiezingen uitdienen.

Ik zie dit soort brede coalities niet graag. Het doet de stem van de kiezer vervagen tot een nietszeggend college. Maar dat neemt niet weg dat Leisink een uitstekend politicus is waar Arnhem veel aan kan hebben. Martijn was in provinciale staten zo'n beetje de aanvoerder van de oppositie tegen het zittende college van gedeputeerde staten.Die rol heeft hij prima vervuld.

Martijn, van harte gefeliciteerd met je wethouderspost.

Veel succes! Ben benieuwd hoe je je rol als bestuurder invult.